Як оптимізувати використання дискового простору на хостингу?*

Як оптимізувати використання дискового простору на хостингу?*
Ви вже придбали тарифний план хостингу, але він вас не влаштовує через обмежений дисковий простір? Є два варіанти дій: оптимізувати використання диску чи просто перейти до кращого провайдера. Зробити це можна тут - https://citydomain.com.ua/host/. Якщо відсоток використання сховища даних наближається до 100, час діяти. Компанія CityDomain пропонує тарифні плани з різним об’ємом пам’яті для швидкої та безперебійної роботи сайту. Якщо ж ви хочете піти шляхом оптимізації, спробуйте скористатися наведеними нижче порадами.

Рекомендації для оптимізації

Щоб вивільнити дисковий простір, спробуйте виконати наступні дії:

• Очистіть WordPress. Неактивні плагіни, теми та інші компоненти лише займають зайве місце. Позбавтеся їх, якщо не плануєте використовувати в майбутньому. Варто також видалити спам-повідомлення користувачів, непрацюючі посилання, старі чернетки. Проведіть повну інвентаризацію.
• Видалити старі електронні листи з облікових записів веб-пошти. Вони також займають певний простір на диску. Якщо бажаєте зберегти якусь інформацію, завантажте окремі листи на комп’ютер чи інший пристрій.
• Позбудьтеся старих тестових файлів. Навіщо вони потрібні, якщо ви більше не використовуєте їх? Завжди видаляйте їх після закінчення тестування.
• Відімкніть інструменти аналізу трафіка, якщо вони не використовуються. Це вивільнить ще кілька мегабайтів. Небагато, але важливо, якщо дисковий простір обмежений. Ці інструменти можна замінити на такі онлайн-служби, як Google Analytics, Mixpanel і Open Web Analytics. Якщо не вдається вимкнути сценарії, зверніться до провайдера за допомогою.
• Розгляньте можливість переведення дочірніх сайтів у інше місце. Встановіть пріоритети. Для бізнес-сайту можна використовувати дорожчий та якісніший хостинг, ніж для персонального блогу. Те саме стосується й облікових записів електронної пошти.
• Розміщуйте медіа на зовнішніх сервісах. Відео, зображення, музичні файли та файли програм можна розподілити на YouTube, Photobucket, MediaFire чи подібних їм сервісах. Саме мультимедійні файли «з’їдають» найбільше дискового простору.
• Видаліть файли журналів. Вони корисні, оскільки дозволяють відслідковувати активність на сайті. Однак після перегляду та аналізу їх можна спокійно стирати.
• Видаліть резервні копії. Вони лишаються на сервері після кожного оновлення скриптів. Ці файли, як правило, у архівному форматі .zip або .tar.gz, корисні лише тоді, коли вам потрібно повторно встановити все, що було втрачено під час оновлення. Також вони потрібні для повернення до старої версії скрипту. В інших випадках немає сенсу їх зберігати.

Не дозволяйте читачам блогу або користувачам форуму завантажувати фотографії та відео. Ваш дисковий простір і пропускна здатність інтернет-каналу обмежені і дорогоцінні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: хостинг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як оптимізувати використання дискового простору на хостингу?*
10 березень, 2017, 11:09
У Ковелі бус збив жінку
10 березень, 2017, 10:53