Зарплати військових ЗСУ зросли майже на третину

Зарплати військових ЗСУ зросли майже на третину
Цього року збільшення фонду грошового забезпечення ЗСУ дозволило підвищити виплати військовослужбовцям більш ніж на 30%.

Про це повідомляє Міністерство Оборони України.

«У 2019 році фонд грошового забезпечення становить 48,9 млрд гривень, що на 41% більше ніж у 2018 році (34,6 млрд гривень). Це дозволило збільшити розміри щомісячного грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України в середньому на 30 відсотків. При цьому мінімальний розмір грошового забезпечення для контрактників першого року служби становить більш ніж 10 тисяч гривень», - повідомляє заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України Сергій Винник.

Середній розмір грошового забезпечення стрільця Сухопутних військ тепер становить 10 182 гривень, що на 33% вище, ніж торік. А командир бригади Сухопутних військ у середньому отримує на 42% більше — 25 413 гривень.

Представник Департаменту фінансів Міноборони нагадав, що з 1 березня 2019 року розміри додаткових винагород за безпосередню участь в операції Об’єднаних сил також зросли.

«Сьогодні військовослужбовцю, який виконує бойові завдання безпосередньо на лінії бойового зіткнення, окрім місячного грошового утримання додатково нараховується до 12 тисяч гривень на місяць. Для порівняння: у 2016 році ця сума становила 4,2 тис. гривень. В інших місцях дислокації, в межах визначеного району сума доплати зросла до 5,5 тисяч гривень», - додав Винник.

У прес-службі МОУ також повідомили, що у 2018-2019 роках підвищено розмір грошового забезпечення окремим категоріям військовослужбовців, які виконують специфічні завдання. Так, стрілець спеціальних операцій ЗСУ отримує грошове забезпечення у розмірі 14 202 грн, а командир полку спецпризначення — 26 517 грн.

Заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України Сергій Винник
Заступник директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України Сергій Винник

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.