Луцьку райлікарню таки розформують. ФОТО. ВІДЕО

Луцьку райлікарню таки розформують. ФОТО. ВІДЕО
Луцьку райлікарню закриють, а замість неї створять Центр первинної медико-санітарної допомоги.

Сьогодні під час 24 позачергової сесії Луцької районної ради шостого скликання вчергове депутати райради запротестували проти створення нового комунального закладу «Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги», – повідомляє Під прицілом.

Нагадаємо, що планується реорганізувати Луцьку районну лікарню в новий комунальний заклад ‒ «Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги». Зокрема, заступник голови райдержадміністрації Арсеній Сидорчук повідомив, що все, що зараз відбувається в області, відбувається виключно за законом і за все, що б не сталося, відповідатиме влада. «Ті хто роблять, ті й відповідають», ‒ заявив Сидорчук.

Проте депутати запротестували. Мовляв, єдиний закон, який дозволяє створювати заклади, якими намагаються наразі «набити» область, розповсюджується лише на пілотні області ‒ Вінницьку, Дніпропетровську, Донецьку та Київську, де Волинської немає.

Також Сидорчук зазначив, що створення цього закладу відбувається за рішенням замовника. «Замовник реформи є, і він наразі сидить в «білому домі», Клімчук Борис Петрович», ‒ відповіла Марія Пивовар, керівник фракції ВО «Свобода».

Громадські обранці стверджують, що рішення про створення закладу їм просто нав’язують.

Що ж до скорочень, яких побоюються працівники районної лікарні Луцька, то заступник голови райради повідомив усім присутнім, що ніяких скорочень після реорганізації не передбачається.

«Просто пройдемо процедуру, коли ліквідовується одна організація, де, відповідно, люди будуть скорочені, а в іншій працевлаштовані. Жодного питання щодо працевлаштування не виникає», ‒ запевнив Арсеній Сидорчук.

Окрім цього стало відомо, що на створення «Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги» виділять 33%, тобто 6 мільйонів гривень, з районного бюджету області.

І все ж, за рішенням більшості депутатів, центр все ж таки буде створений, не зважаючи на всі перепони з боку громади.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Народ вимагає щоб "покращення" стали реавльністю, але при цьому щоб нічого не мінялося! Де ж логіка? Влада запропонувала - погодьтеся, однак суворо контролюйте цей процес, панове депутати! І в разі "гучного провалу" - спитайте з влади і поверніть все назад! Ну, не можна ж тупцюючи на місці вимагати поступу вперед!Виконуйте свої прямі обов*язки депутати - сприяйте поліпшенню медичного обслуговування населення району, а не "крийте владу" своїми популістськими розсусолюваннями!
Відповісти
Шановний гостю! Спитай у Клімчука за спиртзавод і згадай скільки було переможних реляцій з його боку при передачі його киянам. Чому мовчите?
Відповісти
Кому що, а курці - просо!Вам що місцевої горілки тільки недістає? Ми говоримо про реформування охорони здоров*я - оснащення лікарень суперсучасним обладнанням, підготовку висококласних спеціалістів і підвищення матеріального забезпечення медпрацівників на такому рівні, щоб їм було накінець самим СОРОМНО вимагати від хворих хабарі!
Відповісти
Останні новини
Луцьку райлікарню таки розформують. ФОТО. ВІДЕО
12 квітень, 2013, 17:17