Церковні баталії: на Рівненщині люди виштовхали з храму священика. ВІДЕО

Церковні баталії:  на Рівненщині люди виштовхали з храму священика. ВІДЕО
Штовханиною завершилася спроба парафіян новоствореної релігійної громади Православної церкви України із села Копитів Корецького району потрапити до храму.

Інцидент трапився вчора, 13 квітня, - пише «UA:Рівне».

Священика УПЦ МП, який служив у селі більше 20 років, виштовхали попід руки та під крики «Ганьба» з храму. Також силоміць вивели за межі храму і прибічників УПЦ МП.

Парафіяни-прихильники Православної церкви України пояснюють, що хочуть, аби у їхньому храмі служили українською мовою і щоб церква була українською. Кажуть, намагалися йти на поступки священику УПЦ МП і прибічникам Московського патріархату у селі, пропонували почергове богослужіння, проте священик відмовлявся.

Поки тривав перехід, храм був опечатаний. Вчора парафіяни ПЦУ принесли витяг з держреєстру прав на нерухоме майно та відчинили його, провівши після конфлікту перше богослужіння українською мовою, задля якого приїхав священик із Корця.

"Я захищаю УПЦ. Я прослужив 21 рік. Цих людей хрестив, хоронив їхніх родичів і близьких. Вінчав... І зараз – бачите? – прокоментував UA:Рівне священик УПЦ МП протоієрей Ігор Власюк. – Я – за УПЦ. Молюся за воїнство, за владу, за убієнних солдатів. Є "атошники" теж тут... Причина в тому, що релігійна ворожнеча почалася. Бо закони прийняті неправильні державою. Вони створили війну на сході і в селах роблять війну?

"До нас надійшло повідомлення про штовханину між прихильниками двох релігійних громад. На місце прибув начальник районного відділу поліції. З’ясували, що прихильники ПЦУ мають всі документи, є рішення ОДА від 26.03 про реєстрацію релігійної громади. Тому поліція просто забезпечувала функцію охорони правопорядку. Конфлікт вичерпано", – коментує речник ГУНП в Рівненській області Антон Крук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну як молишся за українську армію, чого з громадою не перейшов до ПЦУ від мп?
прихожанка мп прямо каже, що їй всерівно, яка церква, чути добре, то нашо їй церква?
а піп московський не бідує, їсть гарно, не лінується, ваги має, ледь дихає, жесть...
Відповісти