Коли краще подорожувати по Єгипту?*

Коли краще подорожувати по Єгипту?*
Погода у Єгипті є комфортною для відпочинку на морі практично весь рік. Але найкращим часом можна вважати жовтень-квітень, коли температура повітря знижується. Грудень і січень – пік туристичного сезону. Найбільші пам’ятки, такі як піраміди у Гізі чи храми в Луксорі, можуть бути переповненими. Також в цей час піднімаються ціни на курортах Червоного моря. Гарячі тури в Єгипет дозволяють зекономити на подорожі, при цьому не роблячи її менш комфортною. Вивчіть актуальні пропозиції від компанії Piligrim, щоб підібрати найбільш зручний варіант відпочинку.

Пік сезону

Якщо пріоритетом є мінімізація витрат, перельоти і проживання часто є дешевшими в липні-серпні. Саме в ці місяці температура повітря максимальна, що ускладнює огляд пам’яток. На прибережних курортах спека відчувається не так сильно, як в глибині країни.

Погодні особливості

Для більшості людей погода є вирішальним фактором у прийнятті рішення про подорож до Єгипту. Погода гаряча й сонячна протягом усього року. Дуже мало опадів на південь від Каїра. Навіть у вологих місцях (Олександрія та Рафах) дощі йдуть в середньому тільки 46 днів на рік. Зими, як правило, м'які. Денна температура в Каїрі становить близько 20 °С. Вночі температура в столиці може знизитися до 10 °С. Влітку температура сягає в середньому 35 °С.

Важливо пам'ятати, що багато древніх пам'яток Єгипту розташовані в пустельних районах, температура повітря в яких завжди висока, незважаючи на близькість Нілу. Візит до пірамід у 38-градусну спеку може бути доволі важким. Кілька визначних пам'яток розташовані в південному Єгипті, де ще гарячіше, ніж в Каїрі. Якщо ви плануєте відвідати Луксор або Асуан з травня по жовтень, не забудьте уникнути полуденної спеки. Оглядати цікаві місця краще зранку чи ввечері. У період з березня по травень вітер хамсин приносить густий пил і піщані бурі.

Круїз по Нілу

Найкращий час для бронювання круїзу по Нілу - з жовтня по квітень. Температури в цю пору року доволі помірні, що дозволяє спокійно насолоджуватися поїздкою. В пікові літні місяці з червня по серпень поїздка не рекомендується, якщо ви погано витримуєте спеку. В районі Асуану температура повітря може перевищувати 40 °С.

Відпочинок на Червоному морі

З червня по вересень - чудовий час для відвідування курортів Червоного моря. Незважаючи на пік літа, температура на узбережжі набагато прохолодніша, ніж в центральній частині країни. Середня температура влітку на популярному морському курорті Хургада коливається в районі 29 °С. Вода прогрівається до 27 °С. У липні та серпні курорт може бути переповненим, тож варто подумати про поїздку заздалегідь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Коли краще подорожувати по Єгипту?*
18 квітень, 2017, 14:06