Як у Луцьку будинки сповзають в річку. ВІДЕО

Як у Луцьку будинки сповзають в річку. ВІДЕО
Під загрозою зсуву в річку ‒ 25 будинків мікрорайону Вишків.

У мікрорайоні Вишків Надія Терпелюк мешкає вже півстоліття. Жінка розповідає, що колись на цьому місці випасала худобу та тримала город. Тепер там прірва, ‒ йдеться в сюжеті 5 каналу.

«Підійти туди страшно. І от будинки, і якісь сараї, то скільки лишилося тут (показує на відстань до води, ‒ авт.) Ну десь 8 метрів. Правда ж?» ‒ бідкається жінка.

У сусідки зсув грунту дістався вже до господарських приміщень. Коли забудовували Вишків, відстань до річки Стир була не менше двох десятків метрів. 30 років тому гідрологи вирішили змінити русло. Відтоді берег почало підмивати. Найактивніше береги руйнуються протягом останніх трьох років. Нині під загрозою ‒ 25 будинків.

З проханням про допомогу люди звернулися до міських чиновників. Ті своєю чергою запевняють: із ситуацією у Вишкові знайомі, обіцяють допомогти згодом, адже нині головне ‒ боротьба із підтопленням.

«Зараз ми побачим, що у нас за цю весну буде. Якщо, не дай Бог, щось буде розрушатися, будемо розроблять проекти. Думаю, що спільними зусиллями разом з мешканцями, укріплятимемо берег», ‒ зазначила заступник луцького міського голови Лариса Соколовська.

Засипати старе русло і укріпити берег ‒ пропозиції студентів університету. Вони розробили власний проект, як зупинити руйнування берега. Їхні міркування чиновники теж обіцяють врахувати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Соколовська, блін - дограється! На вилах її з кабінету винесуть!!!
Відповісти
Шановний пане АндрійКО!Створюється враження,що при намаганні свою думку відтворити словами у Вас не спрацьовують мізки.
Відповісти
Останні новини
Як у Луцьку будинки сповзають в річку. ВІДЕО
14 квітень, 2013, 13:47