Аварія автобуса в Бельгії. ФОТО

Аварія автобуса в Бельгії. ФОТО
Місцева поліція заявляє, що в автобусі було 42 людини.

Сьогодні вранці, 14 квітня, на півночі Бельгії розбився автобус, який перевозив підлітків, ‒ пише ТСН.

Аварія сталася на шосе поблизу міста Антверпен, який розташований у Фламандському регіоні країни. Згідно з фото очевидців, автобус зруйнував бетонну огорожу шосе і впав на бік.

За інформацією, шкільний автобус, зареєстрований у Польщі, віз групу підлітків у віці 15-17 років. Відомо, що пʼять осіб загинули в результаті аварії, щонайменше двоє з них ‒ діти, повідомляє агентство Ассошіейтед Прес.

За даними бельгійської поліції, загалом в автобусі було 42 людини. Серед постраждалих двоє отримали важкі поранення, ще семеро людей ‒ відносно легкі травми. За даними ЗМІ, автобус віз туристів з російського Волгограда.

Польське Агентство Друку з посиланням на дипломатів передає, що в аварію в Бельгії потрапив польський автобус, і він перевозив підлітків з Росії і України.

МНС РФ опублікувало на своєму сайті список російської туристичної групи з автобуса, що розбився в неділю в Бельгії, він складається з восьми жінок і 31 підлітка. Як повідомила офіційний представник Південного регіонального центру МНС Росії Ірина Гоголева, крім росіянки в ДТП загинули троє поляків. За її словами, серед загиблих дітей немає.

«12 постраждалих доставлені в лікарню Бельгії з травмами різного ступеня тяжкості», ‒ сказала Гоголева.

Пізніше радник посольства Росії в Брюсселі Георгій Кузнєцов повідомив про загибель трьох росіян та двох поляків.

За даними бельгійської сторони, в аварії автобуса загинув підліток. Місцеві органи в Бельгії, які займалися ДТП з туристичним автобусом, повідомили імена трьох загиблих: це гід із Санкт-Петербурга Ольга Ашуркова (рік народження не називається), вчителька Надія Дербенцева 1962 року народження, і 15-річний Ілля Кібірєв (1998 р.н.).

Аварія автобуса могла статися з вини водія, пишуть бельгійські ЗМІ. Автобус зійшов з краю шосе по дорозі до Антверпена, врізався у відбійник і потім скотився вниз з 6-метрової естакади. Коли прибули рятувальники, автобус лежав на боку. Причини аварії поки не встановлено. Але відомо, що ніякі інші транспортні засоби не були залучені до ДТП.

Як заявили в МЗС України, за попередніми даними, громадян України в автобусі, який розбився в Бельгії, не було.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДТП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.