В Україні ‒ нові правила дорожнього руху. ВІДЕО

В Україні ‒ нові правила дорожнього руху. ВІДЕО
З 15 квітня набули чинності нові правила дорожнього руху, які найбільше стосуються застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху.

В силу вступає низка нововведень, - пише ТСН.

Зокрема, дорожні знаки матимуть переваги над дорожньою розміткою. Нових дорожніх знаків у Державтоінспекції нарахували 11, і вони переважно інформаційні: «аеропорт», «залізничний вокзал», «автовокзал», «відеофіксація порушень» тощо.

До покажчиків об'їзду додають переклад англійською і запроваджують знак щільної забудови, який встановлюватимуть у місцях, де потрібно скидати швидкість до 60 км.



Серед новацій також є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв'язку попереду або про нові дорожні знаки. Також в правила будуть введені нові поняття: «острівець безпеки», «газон», «денні ходові вогні», «маневрування», «регулювальник» і «удосконалене покриття». Передбачено також і посилення вимог до автівок з розпізнавальним знаком «Діти».

Водії, які рухаються суміжною смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автобуса.

Найсуттєвішою новацією стало обов'язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із 1 жовтня по 1 травня. У цьому пункті в міліції наслідували європейській досвід.

Як зазначають у ДАІ, загалом зміни стосуються застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, впровадження європейських зразків дорожніх знаків і дорожньої розмітки.

Нагадаємо, нові ПДР Кабмін затвердив 11 лютого.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже ту дорогу можна було вже давно більш-менш зробити. Та й зі сторони Львова щось ніякої ініціативи немає. Нашо їм ті волиняки. Як наші виграли Євро-2012, то в початкових планах було у нас в області зробити слідуючі дороги: Устилуг-Володимир-Луцьк-Рівне, Любомль-Володимир-Нововолинськ-Червоноград; Ягодин-Ковель-Київ, Брест-Ратно-Ковель-Луцьк. А вдарила криза і зробили тільки одну трасу Ягодин-Ковель-Київ і то вона мала бути широка в деяких місцях, а так її сильно і не розширили. Так що будемо ждати з моря погоди.
Відповісти
от насмішили ті розробники нових ПДР, говорячи про рух до Європи. Почитайте, ПДР (затверджені КМУ), потім ЗУ "Про дорожній рух в Україні", а тоді зверніть увагу на міжнародні Конвенції ратифіковані Україною. ПДР суперечать ЗУ, а той в свою чергу йде у розбіжність з міжнародними Конвенціями і як наслідок - згідно статті 52 ЗУ "Про дорожній рух в Україні" вищу юридичну силу має міжнародна Конвенція. То певне розробники змін до ПДР це і мали на увазі?
Відповісти
Останні новини
В Україні ‒ нові правила дорожнього руху. ВІДЕО
15 квітень, 2013, 08:18