10 років тюрми загрожує солдату, який втік з військової частини на Волині. ФОТО

10 років тюрми загрожує солдату, який втік з військової частини на Волині. ФОТО
На Волині затримали солдата строкової служби, який 16 квітня самовільно залишив місце служби, а саме, військову частину А1008, що розташована у місті Володимир-Волинський Волинської області.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Солдат зник разом з автоматом АКС-74 з двома спорядженими магазинами по 30 набоїв у кожному і багнет-ножем. При цьому, на момент втечі, вказаний військовослужбовець був чатовим внутрішньої варти вказаної військової частини.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Військова прокуратура Волинського гарнізону Західного регіону України.

Сьогодні, 20 квітня, завдяки вжитим заходам, слідчими теруправління ДБР, розташованого у м. Львові, спільно з військовим прокурором та представниками Рівненського зонального відділу Військової служби правопорядку, місцезнаходження солдата встановлено. Строковик перебував у с. Радовичі Турійського району Волинської області, що приблизно за 40 кілометрів від Володимира Волинського.

Вказаного військовослужбовця затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. При ньому виявлено зброю, з якою він покинув місце служби, а також боєприпаси та багнет-ніж.

Причини свого вчинку військовослужбовець на даний час пояснити не може.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Львові, повідомили військовослужбовцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.408 Кримінального кодексу України (дезертирство зі зброєю, вчинене в умовах особливого періоду).



Вирішується питання щодо обрання солдату запобіжного заходу.

У разі визнання військовослужбовця винним, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отак...З молодого хлопця зроблять мододого зека і перекреслять йому майбутнє. А іншого покарання за втечу не передбачено?
Відповісти
А ті що обкрадають армію і країну звання героїв оце правильно,бо вони вкрали стільки що при бажанні можуть купити для себе як мінімум острів
Відповісти
А генерал Литвин, за те, що покинув підпорядкованих солдатів і драпав з передової так, що тільки лайно з колошв вилітало отримав посаду чи то посла чи то консула. Що панове прокурори, можете тільки хлопчину по судах затаскати, так як 51 бригаду совали. Ви мудаки, які цілують в сраку будь-яку владу і заслуговуєте на те щоб вам порозбивали тупими предметами ваші не меньш тупі довбешки.
Відповісти
А військовим,які після служби в формі бухають по під'їздах і ріжуть людей президенти дарують амністію!
Відповісти
Ну да, тут всі такі правильні, а солдат безневинний, нехай би списувався б по псіхушці...
А ви не думали, що було б, якби він когось застрелив би через свою тупу дурість...
Я поки його шукав по лісі, я не один десяток кілометрів пройшов, в бронежилеті який важить до 20кг., та в спеку, і я такий не один...
І він сам собі майбутнє перекреслив своїм проступком, бо мозгів не було продумати наперід які наслідки будуть...
А тепер нехай відповідає за свої вчинки...
Відповісти
Останні новини
10 років тюрми загрожує солдату, який втік з військової частини на Волині. ФОТО
20 квітень, 2019, 21:28