«Путін роздає російські паспорти, як колись Гітлер – «аусвайси», – Ігор Лапін

«Путін роздає російські паспорти, як колись Гітлер – «аусвайси», – Ігор Лапін
У ситуації із видачею російських паспортів для мешканців окупованого Донбасу господар Кремля Володимир Путін не придумав нічого нового – те ж самісіньке діялося у роки Другої світової війни, коли німецькі окупанти роздавали «аусвайси» із різними преференціями.

Про це в ефірі програми «Коментарі» на телеканалі ZIK заявив народний депутат України (фракція «Народного фронту») Ігор Лапін, - повідомляє ZIK.

Нардеп наголосив, що чим далі Україна від Росії, тим більше у неї з’являється «козирів», щоб бути державою-лідером. Коментуючи указ президента РФ Володимира Путіна щодо спрощеної процедури видачі російських паспортів для мешканців окупованого Донбасу, нардеп Лапін порівняв такі дії із тим, що діялося у роки Другої світової.

«Головна теза: Росія – окупант, і ось видача паспортів – це все те, що робив Гітлер. От нічого нового – усе так само було, коли окуповували наші території, і фашистська Німеччина роздавала на окупованих територіях якісь їхні «аусвайси» із різними преференціями, із залученням до поліцейської місії. От нічого нового не придумав Путін», – зауважив Ігор Лапін.

Нардеп продовжив, що новообраний Президент України вирішив «потролити» Путіна на тему паспортів, проте той, «будучи важковаговиком, а не хлопчиком для биття», відразу відповів про «єдиний народ». Ігор Лапін прогнозує, що далі цю тезу підхоплять ЗМІ, і не лише у РФ, а й лояльні до Росії українські.

«І буде далі – «ми єдіний народ». А тому – геть якнайдалі від Москви! Хочете, називайте це «залізною завісою», чи як завгодно, але які паспорти? І головне – кого вони нам наголосують?.. Ви собі можете уявити? А я вам скажу: там, де є ті паспорти, 96% буде, як у Криму – «Путін, введи!» А потім наступним етапом буде захист російських громадян на території України», – заявив Ігор Лапін.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.