Волинська фірма ховала від податківців гроші

Волинська фірма ховала від податківців гроші
На Волині фінансово-промислова група приховувала справжній характер укладених угод, щоб не сплачувати великі податки.

Викриття цієї схеми стало результатом докладного аналізу сумнівних фінансових операцій в межах однієї фінансово-промислової групи, - повідомили у прес-службі волинських податківців.

Під час фінансового розслідування особливостей здійснення господарських операцій ТОВ «П» податківці встановили, що ця волинська фірма відображала у податковому обліку операції з придбання неліквідних пакетів акцій у кіпрської кампанії.

Цінні папери придбали за неймовірно велику суму – понад 23 мільйона гривень. Акції насправді нічого не вартували, оскільки їх номінальна ціна була у сотні разів меншою.

Однак, для конкретної фінансово-промислової групи цінні папери, що були випущені акціонерними товариствами Києва та Дніпропетровська і за посередництвом нерезидента кіпрської юрисдикції дісталися у власність ТОВ «П», принесли неабиякий комерційний зиск. Не здійснюючи оплати за отримані акції, ТОВ «П» отримали можливість приховати доходи від оподаткування.

Як свідчать дані фінансового розслідування, вже того ж або наступного дня, неліквідні цінні папери були продані іншому ТОВ за ті ж гроші і отримані кошти відразу ж перераховувалися ще одній фірмі в межах фінансово-промислової групи як повернення поворотної фінансової допомоги.

Фахівці відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПС у Волинській області вивчили обставини створення акціонерних товариств і встановили, що їх акції не забезпечені реальними активами. Окрім того, акціонерні товариства не отримували жодних доходів, більш того декларували збитки від операцій з векселями.

Водночас досить сумнівний перехід прав власності на цінні папери цих товариств між резидентами та нерезидентами та перерахування коштів за штучно збільшеними в сотні разів цінами однозначно свідчать про вчинення сумнівних фінансових операцій та, зокрема, зменшення об’єкта оподаткування ТОВ «П».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво, що це за така фінансово-промислова група? Їх у нас в області кажеться, що одна штука. Так що не тяжко здогадатися, що це фірма групи ..... Їх податкова любить перевіряти. думаю відбрешуться через "гуманний суд".
Відповісти
Фінансово-промислових груп у Луцьку п'ять, і податкова любить всіх.
Відповісти
Останні новини
На Волині подорожчав хліб
16 квітень, 2013, 17:14
Волинська фірма ховала від податківців гроші
16 квітень, 2013, 16:35