Як погасити кредит швидше?*

Як погасити кредит швидше?*
В житті більшості людей трапляються ситуації, коли гроші терміново потрібні, а взяти їх ніде. Доводиться шукати додаткові джерела фінансування. Це може бути позика в родича чи друга, продаж речей, підробіток у вільний час. Але часто таким чином не можна знайти достатню суму коштів, або ж це не вдається зробити швидко. Тоді варто звернути увагу на кредит в банку. Отримавши гроші та витративши їх на певні потреби, потрібно погасити борг. Чим швидше ви це зробите, тим спокійніше почуватиметеся, і тим менше грошей заплатите у вигляді відсотків за користування позикою. Тож як розібратися з боргами якомога швидше?

Тотальна економія

Найголовніша порада – витрачати гроші лише на найнеобхідніше. Чим більше ви почнете економити, тим швидше зможете розрахуватися з банком. Виділіть певні суми на оплату комунальних послуг, харчування, громадський транспорт та інші потреби, без яких неможливо обійтися. Кожну вільну копійку скеровуйте на погашення боргу.

Рефінансування

Рефінансування – це погашення старого кредиту новим. Наприклад, ви позичали гроші під 35% річних, а потім знайшли пропозицію під 30% річних. Тоді вигідніше отримати нову позику, використати ці гроші для оплати старих боргів та в результаті зекономити на відсотках. Сьогодні послугу рефінансування пропонують багато банків.
Різновидом рефінансування можна вважати позику в рідних чи друзів. Якщо вдасться отримати від них гроші, навряд чи вони вимагатимуть сплати відсотків за користування кредитом. Або ж відсотки будуть мінімальними.

Додаткове фінансування

Є два найпоширеніші варіанти:
• Продати непотрібні речі. Варто робити це, якщо річ дійсно не знадобиться. Цінних предметів можна позбуватися лише
• Знайти підробіток у вільний час. Однак це не означає, що ви повинні перебувати на роботі майже цілодобово і постійно перевтомлюватися. Здоров’я – найбільша цінність.

Домовленість з банком

Якщо ж знайти гроші не вдається, ви можете домовитися з фінансовою установою про пільгові умови погашення кредиту. Часто банки йдуть назустріч клієнтам, щоб не створювати собі додаткових незручностей. Простіше знизити відсоткову ставку чи продовжити термін повернення боргу, ніж займатися судовою тяганиною. Тож не варто соромитися йти на переговори, якщо в цьому є потреба.

Дострокове повернення боргу зменшить загальний термін дії кредиту та дасть можливість менше заплатити за користування ним. Вивільняються кошти, які можна витратити на інші важливі речі. Важливим бонусом є відсутність неприємних думок і фінансова незалежність.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Кредит
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.