На урочистостях у Володимирі – релігійний конфуз. ВІДЕО

На урочистостях у Володимирі – релігійний конфуз. ВІДЕО
8-го травня у Володимирі-Волинському провели низку заходів приурочених до відзначення Дня пам’яті та примирення.

Серед них відзначення ветеранів Другої світової війни, покладання квітів до обеліску Слави та відправилення панахиди за загиблими, - пише Буг.

Зранку ветеранів років Другої світової війни зібрали у Володимир-Волинській міській раді, секретар Олег Свідерський привітав і вручив грошові премії.

О 10:00 на площі міста зібралося чимало жителів та гостей Володимира-Волинського. Прийшли священики від ПЦУ на чолі з єпископом Матфеєм, а також від УПЦ з архієписком Володимиром.

Зі словами шани та привітання виступив міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.

Перші непорозуміння між УПЦ і ПЦУ з’явилися, коли священики не знали як їм правильно стати. Через кілька хвилин представники духовенства знайшли порозуміння та стали поруч.

На площі замість однієї спільної відправили дві панахиди за загиблими у Другій світовій та війні на сході України. Першими служити стали представники УПЦ, після них – ПЦУ.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну і де тут конфуз???? Вони ж порозумілись, і добре.
Відповісти
Велике зло іде від преси що не вказує приналежності - до Московського Патріахату, невже вам забороняють чи ви так свідомо робите.
Відповісти
А перебиранці бачу такі самі як і в Росії.Тим ветеранам і 80 літ напевно нема.І так церква неяка не українська,а московська.називафте речі своїми іменами
Відповісти
Яке УПЦ ,може вже назвете московську церкву московською .
Відповісти
Не зрозуміло. То що, Це рква з розкольниками разом молилася??? А ряжені "ветерани" якого року виготовлення??? Крайній рік народження, який забирали на війну,- 27-й. СОВЄТІЗМ І АНТИХРИСТВО- ПІД ТЕПЕРІШНІМИ ЛИЧИНАМИ. СТИДОТТЯ!!!
Відповісти
Не конфуз, а - гріх і лицемірство. Спаплюжили усе, і віру, і пам'ять. Бог- їм суддя.
Відповісти
Не конфуз, а - гріх і лицемірство. Спаплюжили усе, і віру, і пам'ять. Бог- їм суддя.
Відповісти
... але українська революція буде відрізнятися від всіх інших революцій тісними чоловічими зв'язками. І я не говорю тут про дружбу! Щоб скинути з себе окупацію москалів українські чоловіки повинні пізнавати один одного. Це шлях до свободи, це шлях до незалежности. І я вірю, що одного разу такий день настане
ШТЕФАН ПОППЕЛЬ (С. БАНДЕРА)
Відповісти
Пора взагалі той цирк припиняти, сєкту окупантів офіційно заборонити, лаври, монастирі, церкви мають бути у віданні укранського народу і передані ПЦУ, але одночасно заборонити проведення буд-яких релігійних обрядів на урочистих державних заходах, бо бігання за попом і прислужничество у вигляді тримання подолу одягу як на мене, то дикість у 21 столітті, виглядає фарсом і комедією.
Відповісти