У ЛПЕ – збитки через лізинг та зношені автобуси

У ЛПЕ – збитки через лізинг та зношені автобуси
Луцьке підприємство електротранспорту є збитковим, бо змушене виплачувати борги та обслуговувати автобуси в неналежному технічному стані.

Про це йшлося 17 квітня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

За словами директора підприємства Івана Грицанчука, у підприємстві є 49 лізингових автобусів. Із них понад 20 виходять на рейс. Інші не виходять, бо знаходяться в неналежному технічному стані. За всі треба платити лізинг. Це все в сумі дає збитки підприємства. Щоб повернути автобуси у належний стан, треба приблизно 1,5 мільйона гривень.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук заявив, що брати автобуси у лізинг – стратегічна помилка попереднього керівництва міста, адже тепер треба платити багатомільйонні борги.

За словами заступника міського голови Тараса Яковлева, є скарги на поведінку кондукторів та водіїв. Грицанчук заявив, що звільняти кондукторів немає сенсу, адже підприємству і так їх не вистачає.

У ЛПЕ є також проблеми із виконанням графіку. Скарг на дотримання інтервалів руху з кожним днем стає менше, проте є інші проблеми.

Начальник управління транспорту міськради Анатолій Миронюк зазначив, що приблизно 20% автобусів не доїжджають до кінцевих зупинок або не виконують кількість рейсів.

Обіцяють, що до кінця квітня проблеми з графіком будуть ще відпрацьовувати, щодо лізингу – проблема залишається. Міський голова Микола Романюк зазначив, що шукатимуть якесь компромісне рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У ЛПЕ – збитки через лізинг та зношені автобуси
17 квітень, 2013, 11:11