Розповіли про найбільших боржників Луцька

Розповіли про найбільших боржників Луцька
Заробітну плату працівникам у Луцьку не платять 7 економічно активних підприємств.

Про це йшлося 18 квітня під час спільного засідання міської ради з питань забезпечення своєчасності сплати податків, внесення інших обов’язкових платежів, ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, детінізації заробітної плати та робочої групи з питань моніторингу заробітної плати найманих працівників суб’єктів господарювання, які діють на території міста, ‒ повідомляють у луцькій мерії.

У ньому взяли участь керівники підприємств міста, у яких є проблеми із виплати заробітної плати.

Спочатку засідання начальник управління економіки міської ради Любов Ковпак поінформувала про стан виплати заробітної плати на підприємствах міста. За її словами, станом на 1 квітня заборгованість становила 3430,6 тис. грн. Зароблене боргують працівникам 7 економічно активних підприємств міста, підприємство-банкрут ЗАТ «Західпромбуд» та три підприємства, що призупинили діяльність ‒ ПП «Комфортбуд-плюс», ТзОВ «Світлофор», ТзОВ «Фагот».

Любов Ковпак зауважила, що перелік економічно активних суб’єктів господарювання, що мають заборгованість із виплати заробітної плати, поповнився ще двома підприємствами ‒ ПП «Енерго-Світ» та ТзОВ «Пелеко Плюс». Щоправда, сума заборгованості там незначна.

Окрім того, станом на 1 квітня ТзОВ «ВКФ «Луцьккондитер» ліквідувало борг перед найманими працівниками з виплати заробітної плати, хоча й перебувало серед банкрутів. З такої категорії підприємств і далі боргує зароблене ЗАТ «Західпромбуд».

Невтішні ситуації із виплати заробітної плати у «Автогосподарстві Волинської обласної ради» та Луцькому підприємстві електротранспорту. Директор останнього Іван Грицанчук зазначив, що не може надати інформацію щодо погашення боргів, адже необхідно знати, коли надійдуть субвенції з державного бюджету.

За його словами, станом на сьогодні борг становить 1 млн 300 тис. грн, з міського бюджету за 2012 рік борг погашений повністю. Дещо збільшились надходження із підвищенням вартості проїзду у тролейбусах.

«Ситуація складна. На підприємстві працюють люди різних соціальних категорій, звертаються із своїми проблемами. Тож у колективі існує певна соціальна напруга», ‒ зауважив Іван Грицанчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розповіли про найбільших боржників Луцька
18 квітень, 2013, 17:58