Депутати переймаються фінансами освіти і внесками батьків

Депутати переймаються фінансами освіти і внесками батьків
Аби вирішити складну ситуацію з фінансуванням освіти, депутати Луцькради вирішили створити спеціальну тимчасову комісію, куди ввійшли чотирнадцять членів з усіх політичних сил міської ради.

Відповідне рішення прийняли депутати Луцької міської ради 26 січня під час сесії.

Прийняттю рішення щодо складної ситуації в галузі фінансування міської освіти передувало годинне обговорення.

Як пояснив начальник управління освіти Олег Гребенюк, дефіцит у фінансуванні освіти становить 29,4 мільйона гривень в 2012 році. З них 19 мільйонів - це кошти на виплату заробітної плати.

Аби зекономити, міська влада вирішила оптимізовувати витрати. Зокрема, за рахунок скорочення ставок обслуговуючого і адміністративного персоналу. Гребенюк запевнив, що це не стосується зменшення годин уроків, ставок саме викладачів та якості навчання.

«В основному ставилася задача уникнути скорочення ставок, зменшення навантаження окремих категорій, які не стосуються навчального процесу. Вичитка годин зменшена не може бути», - запевнив Гребенюк.

Разом з тим, зі слів депутата Олександра Плісецького є інформація, що ставки логопедів у дитсадках хочуть забрати узагалі. Обранець Аскольд Пекарський розповів, що йому телефонували вчителі, які розповіли: один з методів економії – це обов’язкове написання заяви про відпустки за власний рахунок.

Зі слів Олега Гребенюка, у відпуски ніхто насильно нікого не відсилатиме. А якщо люди йтимуть – то лише у канікулярний період. Щодо логопедів, то ставки зменшуватимуть там, де є така необхідність.

Як вихід з ситуації, низка депутатів ініціювали створення тимчасової контролюючої групи, звернення до центральних органів влади. Андрій Калахан запропонував підвищення заходів з енергозбереження та наведення порядку у тендерних процедурах.

Зі слів ініціатора створення комісії депутата Андрія Осіпова, фінансування цьогоріч нагадує йому пропозицію вижити і харчуватися за рахунок габаритів власного тіла.

Комісія депутатів працюватиме два місяці і вже на найближче пленарне засідання надасть перші пропозиції.

Також, зі слів Осіпова, у комісії розглядатимуть питання благодійних внесків, які становлять левову частку фінансування шкіл і дитсадочків. Ймовірно, буде створене положення, яке регламентуватиме діяльність спеціальних благодійних фондів, які збиратимуть такі кошти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Така складна ситуація по школах
Знову з нас, батьків ,збиратимуть гроші для шкіл
А ЧОТИРИ МІЛЬЙОНИ грн ВИТРАТЯТЬ НА ПАМЯТНИК !!!!
Відповісти
Моя мама-пенсіонерка працює у школі прибиральницею. То це що тепер, плакало її робоче місце? Поскорочують кухарок, медсестер, а без них же як???
Відповісти
Останні новини
Депутати переймаються фінансами освіти і внесками батьків
26 січень, 2012, 15:52