Як використовувати парфуми в офісі?*

Як використовувати парфуми в офісі?*
Сьогодні ви можете придбати будь-які парфуми від відомих брендів на https://sharmbeauty.ua/. Але навіть якщо аромат вам дуже подобається, це зовсім не означає, що він буде до душі й вашим колегам. Надміру сильні запахи відволікають від роботи та можуть навіть викликати нудоту. Якщо не використовувати парфумерію в офісі обережніше, можна стати людиною, яку всі не люблять.

Краще менше, ніж більше

Якщо правила компанії дозволяють використовувати парфуми, робіть це з обережністю. Важкі, мускусні, сексуальні аромати краще приберегти для інших випадків. Найкращий варіант – легкі композиції з квітковими та цитрусовими нотками.

Нанесіть кілька крапель парфумів на зап'ястя чи за вуха. Цього буде цілком достатньо. Також можна розбризкати аромат перед собою і швидко пройти через цю «хмарку». В ідеалі ваші колеги повинні відчувати запах лише тоді, коли знаходяться на відстані близько 1-2 м від вас. Якщо ж вони можуть відчути запах перед входом в приміщення, ви точно перестаралися.

Не повторюйтеся

Ви вже нанесли парфуми, але не відчуваєте їхнього запаху? Утримайтеся від спокуси повторити процедуру. З часом ніс звикає до аромату і слабше реагує на нього. Однак це не стосується ваших колег. Їхні рецептори працюють краще. Якщо ви нанесете парфуми двічі, аромат може стати надто вираженим і неприємним.

Чим менше приміщення, тим сильніше у ньому відчуваються запахи. Особливо це стосується офісів без якісного провітрювання.

Правила

Ретельно вивчіть правила компанії стосовно парфумерії, перш ніж починати використовувати її. Можливо, у когось з колег є алергія, чи сторонні запахи просто відволікають їх. Багато працедавців вважають за краще повністю заборонити використання парфумів, аби зберегти здоров’я підлеглих та підвищити їхню ефективність роботи. Перед співбесідою краще взагалі не використовувати парфуми, чи наносити їх в мінімальній кількості. Ви ще не знаєте правил компанії. Можливо, в ній аромати суворо заборонені.

Якщо колеги починають морщитися, кашляти і чхати, коли ви заходите в приміщення, краще підіть у вбиральню і змийте парфуми.
А що робити, якщо ви опинилися на місці «жертви» чужого запаху? Не варто прямо казати колезі, що вас дратують її парфуми. Краще обережно похвалити аромат, але зауважити, що ви чутливі до ароматів і просите трохи приглушити запах. Якщо ж колега відмовиться припинити обливатися парфумами, можна залучити до вирішення цього питання керівництво. Але краще намагатися владнати проблему всередині колективу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: парфуми
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.