Тури в Болгарію: страви, які ви обов’язково повинні спробувати *

Тури в Болгарію: страви, які ви обов’язково повинні спробувати *
Замовляючи тури в Болгарію з Мінська, ви отримуєте можливість не лише насолоджуватися пляжним відпочинком, катанням на лижах чи знайомством зі старовинною архітектурою. Одна з найбільших переваг такої подорожі – знайомство з болгарською кулінарією. Готувати смачні страви тут люблять і вміють. Місцева їжа яскрава, поживна та дуже апетитна. Нижче описані лише деякі з наїдків, які варто скуштувати під час візиту до Болгарії. Не забувайте і про місцеве вино.

Баниця

Традиційна випічка з листкового тіста з додаванням шматочків сиру та збитих яєць. Пиріг запікають, доки він не зарум’яниться і стане хрустким ззовні. Начинки можуть бути найрізноманітнішими – від сиру і м’яса до вишень і персиків.

Таратор

Саме те, що треба для літнього відпочинку. Цей холодний суп зазвичай подають як першу страву, але він може бути й гарніром до м’яса чи риби. Таратор готують зі свіжих огірків, волоських горіхів, часнику, натурального йогурту, кропу та зелені. Для приємної кислинки додають лимонний сік чи кілька крапель оцту. Це супер освіжаюче і дуже смачно.

Мешана Скара

Таку загадкову назву має суміш з різних видів м’яса, приготовленого на грилі. Сюди входять стейки, ковбаски, шашлик та ін. Обов’язковим є гарнір з овочів та зелені. Страва може здатися цілком звичайною та нецікавою. Однак свіжа свинина чи баранина, приготовлена на дровах руками місцевих кулінарів, - це щось неймовірне.

Шкембе

Гарячий суп, який вважається ефективними натуральними ліками від похмілля. Готують його з рубців, великої кількості часнику, оцту та червоного перцю. Страва добре підходить для зимового відпочинку, оскільки швидко зігріває і насичує калоріями.

Мусака

Ви вже могли чути про грецьку мусаку. Тут іде мова про болгарську версію цієї страви. Ключова її особливість заклечається у використанні картоплі замість баклажанів у якості основного інгредієнту. Також до складу мусаки входять яйця, фарш, цибуля, спеції, молоко чи йогурт.

Сармі

Голубці добре знайомі всім нам. Але це дещо інше. Сармі готують з листків винограду, в які загортають начинку з рису, спецій і фаршу. Зазвичай цю страву подають як закуску на обід, або ж ставлять на святковий стіл.

Шопський салат

Готують цей освіжаючий і корисний салат зі свіжих овочів: огірків, помідорів, цибулі, перцю. До них додають терту бринзу і зелень. Така комбінація створює чудовий смак, який добре поєднується з місцевим м’ясом та вином.

Болгарська кухня – це різноманітні комбінації м’яса, овочів, зелені та молочних продуктів. Тут ви знайдете багато солодощів, безалкогольних супів, пирогів. Для любителя гастрономічного туризму Болгарія – це справжній рай.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У лучан знайшли наркотики
03 червень, 2017, 16:38
Тури в Болгарію: страви, які ви обов’язково повинні спробувати *
03 червень, 2017, 16:20