Як захистити Смарт ТВ від зовнішнього втручання?*

Як захистити Смарт ТВ від зовнішнього втручання?*
Оскільки смарт-телевізори стають все більш поширеними, користувачі повинні знати про проблеми безпеки та конфіденційності, які пов’язані з їх використанням. Навіть люди, які обережно поводяться зі смартфонами і планшетами, часто забувають про правила безпеки, коли справа стосується телевізорів.

Сучасні Смарт ТВ LG, підключені до інтернету, пропонують багато цікавих функцій: доступ до телеканалів з усього світу, перегляд фільмів та серіалів без скачування, взаємодію з соціальними мережами та ін. Якщо ви ще не встигли придбати це чудо техніки, то вибрати підходящий варіант можна в інтернет-магазині електроніки Yabloko.ua. Тут ви знайдете не тільки широкий асортимент, а й вигідні пропозиції і знижки на велику кількість товарів. На сторінках каталогу представлено практично все: від великої побутової техніки до дрібних аксесуарів. Магазин працює не один рік і вже давно заслужив довіру клієнтів. В Yabloko.ua вирішать будь яке ваше питання, пов’язане з покупкою техніки.

Можливі ризики

Оскільки, смарт ТВ збирають інформацію про користувачів, потрібно подбати про те, щоб вона не потрапила в руки третіх осіб. Коли журнал Consumer Reports опитав 38 000 власників смарт-телевізорів, лише 51% з них сказали, що вони принаймні стурбовані приватністю. При цьому експерти відмічають, що багато шкідливих програм можуть заразити пристрій, таємно записувати розмови людей, знімати їх на відео та збирати іншу приватну інформацію.

Методи захисту

Наступні поради допоможуть використовувати Smart TV більш безпечно:

• Вимкніть Wi-Fi. Не обов’язково відключати телевізор від інтернету – інакше не вдасться використати всі його можливості. Але бажано використовувати захищену мережу Wi-Fi та відключати її, коли ви не користуєтеся пристроєм. Дротове з’єднання є більш безпечним.
• Перегляньте налаштування безпеки. Не варто лишати опції, встановлені за замовчуванням, коли справа стосується конфіденційності та збору даних. Можливо, для зміни налаштувань доведеться звернутися до інструкції з експлуатації чи зв’язатися зі службою підтримки.
• Регулярно оновлюйте програмне забезпечення. Кожне оновлення прошивки дає телевізору покращений захист від різноманітних небезпек. Виробники Смарт ТВ вивчають ризики та борються з ними.
• Закрийте відеокамеру, коли вона не використовується. Навіть якщо телевізор не став жертвою хакерської атаки, камера може увімкнутися випадково. Навряд чи вам сподобається пряма трансляція з вашої вітальні.
• Стежте за мікрофоном. Перегляньте налаштування конфіденційності для нього та максимально обмежте доступ до мікрофону.

Сьогодні «розумні» телевізори – одні з найбільш поширених пристроїв, підключених до інтернету. Їх випереджають комп’ютери, смартфони та планшети. За звичкою люди часто забувають про те, що сучасний телевізор є не менш вразливим до зовнішнього втручання, ніж, скажімо, ноутбук. Але будь-яка доступна домашня мережа дає зловмисникам можливість збирати особисту інформацію користувачів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Смарт ТВ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як захистити Смарт ТВ від зовнішнього втручання?*
08 червень, 2018, 08:55