Як захиститися від крадіжки автомобільних номерних знаків?*

Як захиститися від крадіжки автомобільних номерних знаків?*
Наявність як звичайних, так і транзитних номерних знаків є обов’язковою умовою для пересування на автомобілі по території України. Якщо пластину було втрачено, можна швидко отримати нову на заміну тут - https://specznak.ua/avtonomera/tranzitnyie. однією з найбільш поширених причин втрати номерних знаків є крадіжка. Цим займаються або звичайні хулігани, або зловмисники, метою яких є отримання викупу. Що ж робити у випадку втрати номерів та як захиститися від цього?

Чому злочинці крадуть тільки номерні знаки?

Є кілька причин крадіжки номерних знаків:

• Хуліганство.
• Шантаж автовласника з метою отримання викупу.
• Використання номерів на іншому транспортному засобі.
Якщо знак був прикріплений на автомобілі такої ж марки та кольору, як і у вас, може бути важко довести непричетність до скоєних водієм та пасажирами правопорушень. Тому важливо постаратися запобігти крадіжці пластин.

Профілактика крадіжки

Ось що ви можете зробити, аби знизити ризик втрати номерних знаків:

• Лишайте автомобіль в добре освітленому місці, якомога ближче до будинку. Найкраще припаркуватися так, щоб машину знімала вулична камера відеоспостереження.
• Прикріпіть пластину на шурупи чи болти, для яких потрібна спеціальна викрутка. Злодії зазвичай носять з собою звичайну викрутку. Якщо зловмисник побачить, що його інструмент в даному випадку неефективний, він, швидше за все, просто піде далі.
• Використовуйте захисну рамку. Вона повністю закриває номерний знак і значно ускладнює його зняття з корпусу автомобіля.
Чим важче зняти пластину, тим менша ймовірність того, що злодій захоче нею займатися. Для нього простіше знайти легшу ціль, ніж ризикувати бути впійманим.

Що робити у разі крадіжки?

Якщо ваш автомобіль все ж лишився без номерних знаків, ви можете просто замовити дублікат. Це не потребує тривалого переоформлення в офіційних структурах. Ви можете навіть виготовити дублікат заздалегідь, аби завжди мати під рукою запасну пластинку.

Якщо зловмисник лишив записку з вимогою заплатити викуп за повернення номерного знаку, не поспішайте цього робити. Спочатку варто обстежити територію поряд з транспортним засобом. Часто знаки ховають неподалік. Уважно придивляйтеся до таких місць, як кущі, пеньки, проміжки між сміттєвими баками, дашки над входом до під’їзду.

Навіть якщо пластину знайти не вдалося, краще зробити дублікат, а не платити викуп. По-перше, після отримання грошей злодії не завжди повертають вкрадене. По-друге, цим ви стимулюватимете зловмисників на вчинення нових протиправних дій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як захиститися від крадіжки автомобільних номерних знаків?*
07 червень, 2018, 09:03