Яким повинен бути обідній стіл згідно з фен-шуй?*

Яким повинен бути обідній стіл згідно з фен-шуй?*
Їдальня часто є центральною точкою в домі. Тут люди збираються, щоб насолоджуватися стравами, спілкуватися і приємно проводити час. Для забезпечення комфортного перебування в їдальні важливо правильно підібрати столи обідні. Якщо ви цікавитеся китайським містичним вченням фен-шуй, у виборі вам допоможуть наведені нижче поради.

Форма

Сьогодні обідні столи можуть мати найрізноманітніші форми. Однак фен-шуй радить вибирати круглий, а не квадратний чи прямокутний стіл. Вважається, що саме така форма підкреслює рівність усіх присутніх. Прямокутна стільниця означає, що хтось сидить на головному місці. Зоровий контакт і розмова за круглим столом є більш комфортними (за виключенням великих меблів).

Фен-шуй каже, що гості кути можуть накопичувати та випромінювати негативну енергію. Коли обідній стіл не має гострих кутів, цей негативний вплив зводиться до мінімуму.

Якщо кімната довга і вузька, можна замінити круглий стіл овальним. Квадрат є менш бажаним, ніж овал, але кращим, ніж видовжений прямокутник.

Підставка за формою має відповідати стільниці. Квадрат – до квадрата, круг – до круга.

Матеріал


Фен-шуй збалансовує усі п’ять ключових елементів. Однак дерево вважається символом гармонії, психологічної та естетичної стабільності. При цьому не варто забувати про загальний стиль кімнати. Якщо меблі з натурального дерева до неї не пасують, варто розглянути інші варіанти.

Скляні стільниці виглядають дуже сучасно. Але у фен-шуй вони вважаються провідниками негативної енергії.

Розташування

Бажано не ставити стіл між двома точками доступу до приміщення. Це можуть бути два вікна, двоє дверей, вікна та двері. Інакше удачу людей за столом «видуватиме» у відкритий простір. Якщо поставити меблі в іншому місці немає можливості, використайте інші елементи фен-шуй для перенаправлення потоку позитивної енергії всередину будинку. Це можуть бути дзвоники, світильник чи інші речі.

Не ставте стіл біля стіни. Таке розташування означає, що додаткові люди в кімнаті є небажаними. Також рекомендується не розміщувати стіл так, щоб люди сидіти спиною до дверей.

Колір

У фен-шуй рекомендується облаштовувати синю зону в синіх тонах, якщо вона знаходиться з північного боку будинку. Сам стіл не обов’язково має бути таким. Можна використовувати сині стільці, шпалери, серветки, тарілки та інші предмети.

Для південної та центральної частини будинку більш прийнятним є зелений колір. Ці два відтінки покращують апетит, тож несуть і цілком практичну користь.

Наповнення

Завжди тримайте щось на столі. Нехай це буде навіть маленька ваза чи кошик з фруктами. Але висушені квіти тримати на столі не потрібно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: стіл, фен-шуй
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яким повинен бути обідній стіл згідно з фен-шуй?*
08 червень, 2017, 09:15