Збирати батарейки на Волині взялися мобільний оператор та політична сила

Збирати батарейки на Волині взялися мобільний оператор та політична сила
Компанія «МТС-Україна» та політична партія «Удар» взялися боротися за чистоту довкілля ‒ вирішили організувати пункти прийому використаних батарейок, аби далі власними силами передавати їх на утилізацію.

Так, 20 квітня 2013 року між Мінприроди України та компанією «МТС-Україна» був підписаний Меморандум про співпрацю. Як ідеться на сайті міністерства, підписання приурочено Дню Довкілля, який вже відзначається в Україні щотретю суботу квітня.

Згідно з документом, у всіх магазинах мережі МТС, а їх в Україні 43 і понад 100 торгових точок, будуть встановлені спеціальні бокси для використаних батарейок, які потім буде утилізувати спеціальний завод у Львові. Представники МТС зі свого боку планують через свою мережу абонентів вести екологічну розʼяснювальну роботу, залучати волонтерів до збору та утилізації батарейок.

Експерт із зовнішніх звʼязків «МТС-Україна» Володимир Хіцяк розповів, що проект у життя втілюватиметься поступово. Все залежатиме від швидкості виготовлення боксів, а також налагодження роботи переробки батарейок ‒ збору в містах і доправки до Львова.

За його словами, перш за все, компанія візьметься до інформування населення щодо важливості утилізації таких продуктів, адже насправді мало людей знає про обсяги шкоди довкіллю.

Як зазначив Хіцяк, розпочнуть впровадження проекту зі Львова, адже саме львівське підприємство «Аргентум», до слова, єдине в Україні, здійснює утилізацію зазначених продуктів. Протягом року планують підключити й інші міста, серед яких і Луцьк.

Разом із тим, волинська обласна організація Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» створила у Луцьку свій пункт прийому використаних батарейок. Він знаходиться за адресою: вулиця Коперніка, 8а, 2-ий поверх. Сюди можна приносити відпрацьовані батарейки, які відправлятимуть на той же завод.

Варто зауважити, що днями у соціальній мережі Вконтакті ширилося повідомлення, що будь-який магазин IKEA візьме використані батарейки, акумулятори та лампи денного світла, варто лише звернутися в відділ «IKEA-сервіс» на касі обміну та повернення. Проте у луцькому магазині IKEA Стиль Луцьк зазначили, що про таку ініціативу не чули, мовляв, вони не є офіційними представниками компанії в Україні.

Нагадаємо, контейнери планують розмістити і в школах Луцька. Придбання контейнерів для цього обійшлося міському бюджету Луцька 10 тисяч гривень.

Довідково

Батарейки залежно від їхнього типу містять важкі метали та небезпечні елементи ‒ цинк, марганець, кадмій, нікель, свинець, кислоти, луги. Потрапляючи в навколишнє середовище, одна пальчикова батарейка забруднює 20 метрів квадратних ґрунту або 400 літрів води.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
УДАР, молодці! Правильна акція, нашу природу треба берегти.
Відповісти
Останні новини
Збирати батарейки на Волині взялися мобільний оператор та політична сила
22 квітень, 2013, 16:34