Як правильно зберігати продукти в морозилці: 4 експертних поради*

Як правильно зберігати продукти в морозилці: 4 експертних поради*
У кожній сучасній родині, яка дбає про майбутнє і планує життя мінімум на 1-2 роки вперед, є морозильна камера. Ця техніка підтримує екстремально глибоку заморозку продуктів, при -18 градусів,що дає можливість зберігати заморозки придатними для споживання протягом довгих місяців. Таким чином, зібрані влітку ягоди, фрукти, зелень, можна зручно зберегти для вживання взимку. При цьому в їжі залишаються практично всі корисні властивості.

Але експерти з провідної шведської компанії Electrolux, які займаються розробкою холодильного обладнання, запевняють:морозильна камера не завжди використовується господинями правильно. Регламент зберігання продуктів часто порушується, від чого страждають смак і якість. Тому фахівці підготували кілька корисних порад, як зберегти продукти у морозильнику.

Надійна упаковка

В першу чергу відповідально підійдіть до упаковки. Часто в одній морозильній камері зберігаються овочі, зелень, фрукти, м'ясо та риба. Все це виділяє свої запахи, які розносяться по камері і вбираються іншими продуктами. Але ж ви не бажаєте після розморожування їсти полуницю зі смаком замороженого хека, правда? Щоб уникнути змішування запахів, необхідно ретельно та правильно все упакувати, а саме:

- висушити продукти перед пакуванням;
- розкласти в окремі поліетиленові пакети;
- можна використовувати zip-пакети із застібкою, які закриваються практично герметично.

Для максимального ефекту фахівці рекомендують придбати недорогу машину для вакуумування, яка дозволяє не тільки укладати будь-які продукти без ризику змішання запаху, а й:
значно продовжить термін зберігання;
дозволить використовувати обсяг морозилки по максимуму, оскільки при вакуумуванні продукти максимально сильно стискаються в обсязі.

Сортування по ящиках і полицях

В сім'ї, за статистикою, зазвичай використовується одна морозильна камера. Але ж в ній потрібно зберігати абсолютно несумісні продукти, наприклад, ягоди і свіжу рибу. Налагодити між ними комфортне сусідство непросто, і найзручніше це робити, розподіливши продукти по різних полицях або ящиках. Який ефект це дасть:

- можна легко орієнтуватися в заготовках;
- змішування запахів зводиться до мінімуму;
- ви завжди бачите, яких продуктів потрібно додати і скільки.

Терміни зберігання

На якість зберігання продуктів в морозильній камері впливає і час перебування їх в глибокому заморожуванні. Нерозумно вважати, що будь-які продукти можуть роками зберігатися в холоді без втрати смаку і корисних якостей. Якраз навпаки. Важливо чітко дотримуватися термінів, приблизні показники яких виглядають так:

- фрукти і овочі - 8-12 міс .;
- вершкове масло - до 9 міс .;
- риба і морепродукти - від 2 до 6 міс .;
- сире м'ясо - 6-12 місяців.

“Якщо дотримуватися рекомендованих параметрів зберігання, всі продукти після розморожування залишаються свіжими і безпечними для вживання в їжу”, - зазначили в Електролюкс.

Порційна заморозка

Наведемо ще один лайфхак від експертів. Щоб боротьба з замороженим шматком м'яса не перетворилася у епопею, варто відразу закладати в морозилку нарізані порційні продукти. Так, це відніме більше часу на підготовку, але потім не потрібно розморожувати великі шматки.

Це заощадить не тільки час, а й електроенергію, адже морозилці не потрібно буде повторно заморожувати продукти. Успішної заготівлі!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як правильно зберігати продукти в морозилці: 4 експертних поради*
15 червень, 2017, 09:05