Для авіаційної безпеки та цивільного захисту: МВС придбає 13 українських літаків Ан-178

Для авіаційної безпеки та цивільного захисту: МВС придбає 13 українських літаків Ан-178
Міністерство внутрішніх справ закупить 13 українських літаків Ан-178 для бійців Національної гвардії та рятувальників ДСНС.

Про це сказав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сьогодні, 17 червня, на найбільшому міжнародному авіакосмічному салоні Paris Air Show у Ле-Бурже в Франції - повідомляє департамент комунікації МВС України.

Контракт домовилися підписати вже цієї осені. Це перші літаки з українськими та європейськими, але без російських комплектуючих. Восени буде перший демонстраційний політ нової машини. Через три роки літаки вже будуть на службі», - розповів Арсен Аваков.



Також очільник міністерства внутрішніх справ наголосив, що за технічними характеристиками даний літак – найкращий у своєму класі.



«Ан-178 підходить нам за всіма технічними характеристиками. Він використовуватиметься ДСНС для пожежогасіння, рятувальних операцій, а також для цілей Національної гвардії, починаючи з десантування, закінчуючи перевезеннями. Це класичний військово-транспортний літак», - сказав він.

Президент авіаконцерну «Антонов» Олександр Донець розповів, що робота над виготовленням літаків наразі триває.

«Ми досягли консенсусу з технологічних моментів, пов'язаних з комплектацією цієї машини. Реальна робота над літаками вже почалася. Це буде сучасний цифровий літак з сертифікатом експлуатації» - зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для авіаційної безпеки та цивільного захисту: МВС придбає 13 українських літаків Ан-178
17 червень, 2019, 22:27