У Луцьку презентували книгу про волинських ліквідаторів аварії на ЧАЕС. ФОТО

У Луцьку презентували книгу про волинських ліквідаторів аварії на ЧАЕС. ФОТО
Книгу «Грані подвигу. Слово про волинських ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС» презентували 23 квітня о 12:00 у приміщенні міської бібліотеки №10 Луцька.

До створення видання долучилися працівники управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області, ‒ повідомляють у прес-службі відомства.

Під час заходу були присутні автори книги Микола Богуш та Ростислав Кухтей, пожежні-ліквідатори, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у травні 1986 року Богдан Хлопецький та Юрій Яницький, учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, мешканка міста Прип’ять, вчитель «Луцького НВК ЗОШ І-ІІ ступенів № 7 – природничий ліцей» Лариса Ковальчук, голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Олег Потурай, письменник, автор книги «Чорнобильський роман» Юрій Зілюк, голова обласного осередку Всеукраїнської Чорнобильської спілки інвалідів МВС України Анатолій Лучко, полковник, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС, ліквідатор І категорії Анатолій Архипов, журналіст Андрій Остапенко, працівники управління ДСНС України у Волинській області, а також студентська молодь.

Йшлося про унікальність цього видання, адже на його сторінках поіменно згадується кожен волинянин, хто брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС. Заступник голови Волинської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Ростислав Кухтей розповів про підготовку до друку та роки роботи над книгою колективу однодумців. Адже книга акумулювала колективну розповідь про участь волинян у ліквідації наймасштабнішої у світовій історії техногенної катастрофи на ЧАЕС та людей, які більш як чверть століття тому ціною власного життя і здоров’я захищали нашу землю від атому.

Презентація відбулась у Всесвітній день книги та авторського права. З цієї нагоди завідувачу бібліотеки №10 міста Луцька Надії Чміль автори книги подарували примірник з автографами усіх учасників заходу. Наостанок Ростислав Кухтей зазначив, що «Грані подвигу» будуть у кожній бібліотеці Волині.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Чорнобиль
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку презентували книгу про волинських ліквідаторів аварії на ЧАЕС. ФОТО
23 квітень, 2013, 18:14