У Луцьку агресивна зграя собак напала на дитину, – соцмережі

У Луцьку агресивна зграя собак напала на дитину, – соцмережі
У Луцьку на вулиці Станіславського три собаки напали на 7-річну дитину.

Інцидент трапився 22 червня ввечері, пише лучанка Надія Омельчук у Facebook.

Допис жінки подаємо без змін та правок:

"Проблема з собаками давним-давно. Мова зараз про територію на вулиці Станіславського поблизу "Фіміаму", "Теремно", "Тростянецьких ковбас" і цигаркового "ларька". Там постійно знаходяться 8-10 собак. Часом вони просто лежать, часом граються, часом не дають проїхати велосипедистам та автомобілям, а часом так, як сталося сьогодні.

Мама з коляскою і середньою дитиною виходили з магазину, в той час старша дівчинка пішла ( не побігла і не провокувала псів!) уперед. І тут раптово її оточили троє собак, почали гавкати і кидатися. Дитина завмерла від жаху і просто підняла руки. В той момент з "ларька" вибігла продавець і порозганяла шваброю тих собак. Дякувати Богу, не покусали, лише одна вхопила дівчинку зубами за ногу.

Бачила це на власні очі (якраз була біля "Теремно"), мама дівчинки - моя сусідка. Обоє вони в шоковому стані, дитина постійно повторює: "Я боюсь собак..."

Так, я знаю, що притулку нема і що "Ласка" не притулок. Знаю, що сьогодні звільнився останній ловець. Знаю, що собак треба годувати (а на ГПЗ собак постійно годують) і що їх не треба боятися. Вся ця теорія мені відома. Але що робити????

Наші діти постійно ходять по хліб, по морозиво в ті ж Тростянецькі, АВС. Чому вони (та й дорослі теж) постійно мають наражатися на небезпеку??
Кількість собак постійно збільшується, а біля "АТБ" пройти неможливо.

Купа риторичних питань.
Але якщо нічого не робити, такі історії будуть щодня".


Натомість на публікацію зреагував депутат міськради Микола Романюк, який пообіцяв розібратися з ситуацією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всеодно найдуться "я желюблюсобак" які будуть захищати цих собак, і поки їх самих не покусають то не дійде і нехєр їх захищати
Відповісти
Я дуже люблю собак! Але те, що твориться на вулицях міста - жах. На вул. Світлій є великий рижий пес і живе там вже кілька років, і на людей і дітей накидається вже кілька років. І на мене накидався пару разів, навіть, коли я була вагітна. Ми тоді викликали поліцію, але ніхто звісно не приїхав. Будь-яка собака повина мати господаря, який за неї відповідає, своє житло і територію, загороджену від чужих людей. А ті, що кричать, що люблять собак, так вони ні собак, ні людей не люблять. Хто любить - той несе відповідальнісь за своїх улюбленців і правильно їх виховує. По місту не повині бігати бездомні тварини, як і люди.
Відповісти
Людське життя понад усе.З цим потрібно боротися різними способами.Влада нічого не робить,захиснити тварин також ,все тільки на бумазі
Відповісти
Кормили б краще дітей в дитсадках, школах, інтернатах чи спецзакладах ніж тих здичавілих звірей. Собака, яка втікла з дому і бродить - це вже не собака. Дика собака це шакал, гієна. А декілька голодних хижаків це небезпека. Вони і на людей кидаються. Має бути порядок з цим - у Європі такого на вулицях нема. Треба вести відстріл. Хоча б у сезон полювання
Відповісти
Треба улюблену владою Дану нарешті прикрити + штрафи ввести за безконтрольний розплід собак + в селах провести безкоштовні стерилізації собак, щоб приплід не звозили до міста ( бо ж там добрі люди розберуть)
Відповісти