Київський патріархат волає про рейдерство в УПЦ МП

Київський патріархат волає про рейдерство в УПЦ МП
В УПЦ КП призначення намісника Лаври митрополита Павла управляючим Київською єпархією Московського патріархату назвали «рейдерським захопленням у церкві».

Про це інформує ТСН.

«Рішення про призначення митрополита Павла управляючим Київською єпархією не відповідає канонам, оскільки митрополит Володимир живий. І саме він вважається управляючим єпархією. Делегувати свої повноваження він міг лише сам. А зараз це зробили за нього, по суті, влаштувавши рейдерське захоплення у церкві», - заявив газеті «КоммерсантЪ-Україна» секретар Священного синоду УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря).

На його думку, митрополит Агафангел «хоче змінити статут, забрати владу у митрополита Володимира і очолити УПЦ МП».

Як повідомлялося, на засіданні Священного синоду УПЦ МП 26 січня на час хвороби глави УПЦ МП митрополита Володимира управляючим Київською єпархією було призначено намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Лебедя). Крім того, на Синоді було затверджено склад комісії з 18 осіб, якій належить внести зміни до статуту УПЦ МП.

До комісії не увійшов один із представників найближчого оточення митрополита Володимира - його секретар, архієпископ Олександр (Драбинко), якого православні братства прямо називали прихильником автокефалії. Водночас, у її складі опинилися ієрархи, які неодноразово виступали з проросійськими заявами: митрополит Донецький Іларіон (Шухало), який очолив комісію, і ректор Почаївської духовної семінарії архімандрит Нафанаїл (Крикота).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Священний синод... А хто вирішує, що він священний?
Смердить слухати про їхні "священні" сварки :(
Відповісти
Не слухай, кури бамбук, хто примушує?
Відповісти
Останні новини
Київський патріархат волає про рейдерство в УПЦ МП
27 січень, 2012, 10:50