Луцька міська рада просить помилувати Тимошенко

Луцька міська рада просить помилувати Тимошенко
Луцька міська рада звернулася до Президента України Віктора Януковича з проханням видати указ про помилування ув’язненої Юлії Тимошенко.

За таке рішення 24 квітня проголосувало 39 депутатів з 39 присутніх.

Автор проекту рішення Сергій Григоренко наголосив на тому, що опозиційний лідер, який має значні проблеми зі здоров’ям, не повинна утримувати у таких умовах. Крім того, рішення необхідне для «збереження миру», інакше «Україна ставиться на поріг громадянського неспокою і можливих громадянських протистоянь».

Окрім цього, Григоренко додав, що Україна зобов’язана вирішити питання «випадкового правосуддя», якщо хоче, аби Європейський Союз підписав угоду про Асоціацію.

Депутат Андрій Осіпов нагадав, що схоже рішення про помилування політичних в’язнів Луцька міська рада прийняла в березні минулого року. Він не виключає, що саме текст того рішення вплинув на звільнення Юрія Луценка.

«Луцька міська рада в березні виявилася правою, коли просила видати указ про помилування в специфічному особливому порядку», - зазначив Осіпов.

Він каже, що звернення має консолідувати раду. Він запропонував формалізувати текст звернення та прибрати певні вислови. Наприклад, запропонував змінити звернення «Пане президенте» на Президенту України. Втім, такі поправки більшість не підтримала.

Нагадаємо, що раніше було два проекти у міській раді щодо помилування Тимошенко. Втім згодом, автор проекту Андрій Осіпов зняв свій проект.

Отож, текст звернення виглядатиме так:

ЗВЕРНЕННЯ

Пане Президенте!

Нещодавно Вами був виданий Указ про помилування колишнього Міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Ця подія отримала схвальні оцінки як представників міжнародного співтовариства, так і переважної більшості мешканців України, зокрема і жителів міста Луцька.

Проте болючою невирішеною проблемою української політики лишається ув’язнення Юлії Тимошенко, яка двічі перебувала на посаді Прем’єр-міністра Україні і сьогодні є одним з найпопулярніших політиків нашої країни. Діяльність Юлії Володимирівни підтримають, як засвідчили останні вибори Президента України, понад десять мільйонів українських виборців. Проблема Тимошенко перестала вже бути власне внутрішньо українською.

Звільнення Юлії Тимошенко є ключовою вимогою до керівництва України з боку Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію з нашою державою. Ця угода - великий шанс для всіх українців увійти до великої, потужної європейської спільноти, позбавитись тиску з боку неоїмперської Росії, отримати можливість для подальшого зростання економічного і соціального добробуту в нашій країні. А як засвідчують усі соціологічні опитування, саме європейський вектор розвитку сьогодні підтримує переважна більшість мешканців України.

Хочемо звернути Вашу увагу, пане Президенте, і на гуманітарний аспект даної проблеми. Юлія Тимошенко має ряд серйозних проблем із здоров’ям і потребує негайного лікування, що неможливо належно забезпечити в ув’язненні. Ви неодноразово заявляли про гуманізацію кримінального законодавства України і помилування Юлії Тимошенко може стати нагодою ще раз підтвердити серйозність Ваших намірів щодо цього.

Тому з метою збереження історичного шансу входження України до Європейського співтовариства, зміцнення громадянського миру і спокою в нашій державі, подальшого розвитку інститутів демократії закликаємо Вас, пане Президенте, в найближчий час видати Указ про помилування Юлії Тимошенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: політика
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И сразу Воровку-Капитальманшу в мэры Луцка !
Відповісти
Она что мало вас обокрала.Предурки.
Відповісти
це значить за воровкою вори мазу тянуть ось хто вони.....
Відповісти
Григоренко! Візьми з полки канхвєтку!:)))
Відповісти
Чем она лучше других ????? Давайте в таком случае всех преступников помиловать!!!
Відповісти
Юля-наш президент.
Відповісти
Останні новини
Луцька міська рада просить помилувати Тимошенко
24 квітень, 2013, 16:31