Повідомили, який із луцьких медзакладів отримав найбільше благодійних внесків

Повідомили, який із луцьких медзакладів отримав найбільше благодійних внесків
Найбільше коштів із благодійних внесків та соціальної допомоги для Луцьких закладів надійшло до міської клінічної лікарні, пологового будинку, трохи менше до центру первинної допомоги. Загальна сума, яку отримали заклади у грошовій формі, склала більше мільйона, у натуральній – більше 9-ти мільйонів.

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 25 червня, повідомив начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук.

Микола Якимчук зазначив, що окрім цих закладів, звісно, були й інші, куди надходять кошти длядопомоги. Це і волонтерські організації, амбулаторії та інші заклади медичного характеру.

«Не секрет, що за рахунок бюджетних коштів заклади не можуть забезпечити себе у повній мірі лікарськими засобами, медичною апаратурою, предметами догляду, «твердим та м’яким» інвентарем, який є у переліку необхідних», – пояснив Якимчук.

Повідомили також, що на сайтах закладів є інформація для ознайомлення громадян щодо надходження допомоги.

«Після запровадження формування на сайтах та дошках оголошення зауважень від громадян не було», – констатував начальник управління охорони здоров’я.

Член комісії та депутатка Луцької міської ради Тетяна Янчук зазначила, що було б добре, якби усі ці благодійні внески громадяни вносили через термінали, як це і повинно бути.

«Хочу закликати вас до того, аби ми впровадили ту практику, яку застосовує обласна лікарня, у всіх інших медичних установах Луцька», – зазначила Вусенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До реформи всі пацієнти добровільно- примусово за все платили і пясля реформи нічого не змінилось. Супрун ТРЕБА ГНАТИ В ШИЮ!!!! Ці благодійні фонди заборонити !!! Коли буде страхова медицина як в ЄВРОПІ!!!!
Відповісти
Реформа лікарень в Супрун передбачена на 2020 рік, а у поліклініках, де реформа вже триває, нові умови скоріше подобаються, ніж ні, як пацієнтам, так і персоналу.
Не пересмикуйте факти!
Відповісти
Останні новини
Повідомили, який із луцьких медзакладів отримав найбільше благодійних внесків
25 червень, 2019, 10:38