Поради туристам: як користуватися кредитною карткою закордоном?*

Поради туристам: як користуватися кредитною карткою закордоном?*
Дні, коли при виїзді закордон можна було розраховуватися лише готівкою, давно минули. У XXI сторіччі та сама золота картка Mastercard, якою ви користуєтеся вдома, успішно працюватиме й в іншій країні. Та все ж є деякі рекомендації, з якими бажано ознайомитися для безпечного та ефективного користування банківською карткою.

Правильний вибір карти

Картки Visa та Mastercard є універсальним вибором. Вони приймаються практично в усьому світі. Бажано підключитися до однієї з цих систем, щоб отримати доступ до більшої кількості банкоматів і терміналів оплати. Однак є й виключення. У Китаї, наприклад, мережа Union Pay, що контролюється державою, є основною. В Японії найбільшою платіжною системою є JCB.

Деякі карти передбачають комісію за використання коштів у інших країнах. Це також потрібно врахувати, якщо ви бажаєте економити гроші.

Беріть з собою кілька карт

Якщо одна карта буде раптом відхилена, ви матимете у розпорядженні резервний варіант. Подумайте про використання карт, які пропонують додаткові бонуси за розрахунок в готелях, ресторанах та інших закладах.

Беріть з собою готівку

Кредитні картки приймаються не всюди і не завжди. Тому варто мати під рукою готівку. Ви можете загубити картку. Термінал оплати може зламатися. Є багато випадків, у яких старі добрі купюри стають в нагоді. Зберігайте гроші (бажано разом з ксерокопією паспорту) окремо від карток на випадок крадіжки.

Попередьте банк

Якщо банк побачить, що вашою карткою активно користуються в іншій країні, платежі можуть бути відхилені як підозрілі. Щоб цього не трапилося, заздалегідь попередьте банк про заплановану подорож.

Користуйтеся перевагами карти

Якщо ви маєте карту класу люкс, є велика ймовірність того, що вона відкриє доступ до приємних бонусів. Це можуть бути зали підвищеної комфортності в аеропортах, додаткові послуги в готелях, пільгові умови медичного страхування та ін. Уточніть відповідну інформацію заздалегідь, щоб мати можливість скористуватися усіма додатковими перевагами.

Тримайте карту при собі

Кредитна карта завжди повинна знаходитися якомога ближче до тіла. Найкраще – у внутрішній застібнутій кишені. Бажано не класти її в рюкзак, сумочку, валізу. Тримайте окремо від карти готівку, щоб завжди мати доступ хоча б до одного платіжного інструменту.

Кредитна карта – це зручна можливість для розрахунку закордоном без необхідності возити з собою велику суму готівкових коштів. Потрібно лише знати, як правильно нею користуватися. І тоді проблем виникнути не повинно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Поради туристам: як користуватися кредитною карткою закордоном?*
25 червень, 2017, 15:12