Що потрібно враховувати при виборі карнизу для ванни?*

Що потрібно враховувати при виборі карнизу для ванни?*
Якщо ви бажаєте придбати карниз для ванни, який буде максимально відповідати вашим потребам, потрібно враховувати описані нижче фактори. Це дозволить приймати душ комфортно і безпечно.

Заміри стін

Дуже важливо ретельно виміряти відстань між стінами, перш ніж купувати карниз. Якщо він буде занадто чи недостатньо довгим, виникнуть проблеми з його встановленням. Якщо мова йде про карниз для кутової ванни в Санкт-Петербурзі, замірюють відстань по прямій між двома точками на протилежних стінах, де мають бути кріплення.
Також важливо впевнитися у відсутності деформації стін. Якщо вони є нахиленими, карниз не буде щільно прилягати до них. Проблема вирішується кріпленням на саморізи. Однак відсутність щільного прилягання погіршує естетику ванни.

Оскільки розміри ванних кімнат не є стандартними, виробники випускають карнизи різних розмірів. Вам потрібно або купувати телескопічний карниз, або скористатися послугою компанії, яка виготовляє ці вироби за індивідуальними замірами.

Максимальне навантаження

Враховуйте вагу занавіски, кілець та інших елементів, які знаходитимуться на карнизі. Потрібно лишити і невеликий запас міцності – принаймні 0,5 кг. Не рекомендується розвішувати на карнизі мокрий одяг, рушники, халати та інші речі, оскільки через це максимально допустиме навантаження може бути перевищене.

Чим довшим є стержень, тим більшим буде навантаження на нього, коли занавіска зібрана в одній точці. Саме тому запас міцності є таким важливим. Він також дозволить утримати карниз на місці, якщо ви несильно смикнете за занавіску.

Матеріал

Використовуваний матеріал відображається на ціні стержня. Хоча пластикові вироби зазвичай є найдоступнішими, вони не мають значного запасу міцності. Ще один їх недолік – сумнівна естетика.
Найкращим вибором (якщо це дозволяє бюджет) є нержавіюча сталь чи алюміній. Сталь є більш жорсткою, тому краще витримує значну вагу.
Також вона рідше деформується через удари. Стійкість до корозії у обох матеріалів фактично є однаковою (в умовах ванної кімнати).

Гарантія

Завжди перевіряйте гарантійну політику виробника та продавця карнизу, перш ніж оформити покупку. Якщо виріб має дефекти, не підходить під розміри ванної кімнати чи не може бути використаний з інших причин, ви повинні мати можливість обміняти чи повернути його.

Стиль

Карниз повинен бути не лише міцним та надійним, а й добре поєднуватися з загальним стилем ванної кімнати. Впевніться, що його колір та інші особливості не псуватимуть інтер’єр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Що потрібно враховувати при виборі карнизу для ванни?*
28 червень, 2018, 13:41