Усунення найпоширеніших проблем МРТ-сканерів*

Усунення найпоширеніших проблем МРТ-сканерів*
Непрацюючий МРТ-сканер означає значні збитки для клініки, а також зниження рівня довіри з боку пацієнтів. Але найпоширеніші проблеми такого обладнання доволі легко вирішити та навіть не допустити їх виникнення. Також велике значення має початкова якість томографу. Замовити надійне обладнання від Canon – https://www.canon-medical.com.ua/ua/. Регулярне технічне обслуговування дозволяє мінімізувати ризик виникнення несправностей. Нижче описані типові проблеми МРТ-сканерів та методи їх усунення.

Низький рівень гелію

Є дві причини втрати гелію:

• Відсутність належного технічного обслуговування зі своєчасною заправкою системи газом.
• Помилка в системі охолодження, через яку гелій витрачається швидше, ніж зазвичай. Чим менше гелію в системі, тим швидше він вигорає.

В ідеалі бажано заправляти систему газом, коли рівень гелію знижується до 70%. Якщо рівень газу впав до 50%, викликати техніків потрібно якомога швидше.

Регулярна діагностика – найкращий метод профілактики в цьому випадку. В клініці варто доручити кваліфікованій людині перевіряти рівень гелію принаймні двічі на тиждень.

Втрата напруги

Під час грози можливе відключення томографу. Профілактика в даному випадку тільки одна – стежити за прогнозом погоди. Вона є доволі непередбачуваною.

Після грози може знадобитися профілактичне обслуговування і повне перезавантаження системи.

Дефекти зображення

Артефакти (лінії, зернистість та ін.) на зображенні зазвичай пов’язані зі зношеними чи пошкодженими котушками. Саме ці елементи відповідають за формування та стабільність магнітного поля. Якщо вони працюють неправильно, сканування може бути нерівномірним. Це погіршує якість отриманого зображення.

У разі виникнення такої проблеми потрібно викликати техніків для ремонту котушок. Цей процес є досить простим і швидким. Багато сервісних організацій встановлюють у томограф свої котушки, доки не будуть відремонтовані компоненти МРТ-сканера.

Найкраща профілактика – регулярна діагностика обладнання. Це дозволить проводити ремонт планово, коли рівень завантаження кабінету діагностики мінімальний.

Навіть якщо томограф працює некоректно чи не вмикається, це далеко не завжди призводить до великих витрат на ремонт чи заміну обладнання. Зазвичай МРТ-сканери (особливо від ведучих виробників) відновлюються доволі швидко та з відносно невисокими затратами. Варто заздалегідь підписати договір на обслуговування з сервісною організацією, аби своєчасно реагувати на проблеми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Усунення найпоширеніших проблем МРТ-сканерів*
28 червень, 2017, 17:57