Як імбир допомагає росту та укріпленню волосся?*

Як імбир допомагає росту та укріпленню волосся?*
Здавна імбир використовувався японськими жінками для догляду за волоссям. Сьогодні ці традиції враховуються при створенні високоякісної натуральної косметики Lebel – https://bonvivant.ua/lebel. Екстракт цієї рослини допомагає усунути та передбачити багато проблем. Це один з найкращих інгредієнтів для шампуню, термального спрею чи іншого засобу для догляду за волоссям. Які ж переваги отримує ваша шевелюра завдяки використанню імбиру?

Попередження випадіння волосся

Свіжий корінь імбиру містить магній, калій, фосфор і вітаміни, які підсилюють волосяні фолікули. Міцне волосся випадає рідше. Ці поживні речовини повинні потрапляти в організм з їжею, та не завжди їх кількість є достатньою.

Боротьба з лупою

Лупа і випадіння волосся часто взаємопов’язані. Це відбувається тому, що мертві клітини шкіри (які фактично і є лупою) забивають фолікули. А це призводить до втрати волосини. Імбир має потужні антимікробні властивості, які допомагають зменшити кількість лупи та водночас очистити фолікули. Його можна використовувати для лікування запалення шкіри голови.

Стимулювання кровообігу

Поживні речовини потрапляють до волосяних фолікул через складну систему кровоносних судин. Завдяки зігріваючим властивостям імбир розширює судини та робить їх стінки більш еластичними. До фолікул разом з кров’ю потрапляє більше поживних речовин.

Боротьба з вільними радикалами

Імбир містить потужний антиоксидант гінгерол. Ця речовина нейтралізує вільні радикали, яку завдають шкоди волоссю та уповільнюють його ріст.

Зволоження

Сухість призводить до того, що волосся стає ламким. Імбир виконує функцію природного кондиціонера. Від сприяє затримці вологи у волоссі, роблячи його більш еластичним та менш схильним до ламкості. Це може бути особливо корисним, якщо ви тривалий час перебуваєте на сухому запиленому повітрі, під прямими сонячними променями.

Насичення жирними кислотами

Імбир також містить ланцюги жирних кислот, таких як лінолева кислота. Вони укріплюють волосини зсередини, роблять їх більш стійкими до негативного зовнішнього впливу. Неодноразові дослідження підтвердили взаємозв’язок між дефіцитом жирних кислот та схильністю до випадіння волосся.

Свіжий корінь імбиру містить більше необхідних поживних речовин. Однак готувати засоби для догляду за волоссям з нього доведеться самостійно. В шампунях містяться готові екстракти, тому їх використання є значно зручнішим. Зазвичай імбир комбінують з іншими натуральними інгредієнтами задля більш вираженого корисного впливу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.