Від спортшкіл Волині вимагають результатів, або їх – реформують

Від спортшкіл Волині вимагають результатів, або їх – реформують
Ставок тренерів у спортивних школах області забагато, а от результатів юних спортсменів – обмаль.

Про це йшлося 25 квітня під засідання колегії облдержадміністрації.

Зі слів керівника департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, у районах області є 29 спортивних шкіл, у яких займається близько 10 тисяч вихованців. З ними працює 491 працівник спортзакладів. Близько 70% тренерів підробляють у школах за сумісництвом. З усіх шкіл лише 19 мають власні приміщення.

«Інші орендують приміщення у школах. Оренда ця чисто на словах, тому що фактично ніхто нічого не платить. За рахунок освітянської галузі йде виплата комунальних і інших послуг», - каже посадовець.

Никитюк стверджує, що для багатьох тренерів робота у спортивній школі не є основним місцем роботи.

«Я веду мову до того, що для більшості спортивних шкіл у сільській місцевості немає результатів. Спортивні школи – це не гуртки позашкільні. Вони створюються для результатів. Результатів немає, а ми їх тримаємо», – каже Никитюк.

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук зазначив, що з цими школами потрібно навести лад.

«Грошей ніхто не забирає. Мова йде про те, як їх розумно використати. Не бійтеся гвалтику маленького. Я тут розбираюся по школі Вищої спортивної майстерності. Один цикл розмов з тренерами провів, поставив задачі. Поставив їх на моніторинг. По прізвищах, по Чемпіонатах світу, Європи», - зазначив Клімчук.

«Я не закликаю до революції, перемін. Але треба думати. Півсотні ставок. Ні Польща, ні Словаччина дозволяє таких витрат бюджетних. Так витрачати гроші», - додав губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно! Нащо стільки ставок, 100 буде якраз нормально, і тоді ваша мала дитина хай собі їздить за 50 км. селами щоб позайматись спортом до свого тренера!
Відповісти
здоровя - гроші - людина.
немає людини - немає проблем
Відповісти
"Спортивні школи – це не гуртки позашкільні." А де ж тоді є позашкільні спортивні гуртки? Ідіотизм. І так всі можливі гуртки прикривають або роблять "високо"оплатними. А потім всі думають, чого ж у нас така молодь, що тільки вміє напитись, накуритись і обкласти матом...
Відповісти
Останні новини
Від спортшкіл Волині вимагають результатів, або їх – реформують
25 квітень, 2013, 18:16