5 цікавих ідей використання керамічної плитки у невеликій ванній кімнаті*

5 цікавих ідей використання керамічної плитки у невеликій ванній кімнаті*
Коли приходить час для ремонту ванної кімнати, потрібно ретельно вибирати керамічну плитку – https://plitka-v-minske.by/plitka-dlya-vannoj/. При правильному використанні вона може значно покращити вигляд невеликого приміщення та візуально розширити його. І в нас є кілька корисних ідей для цього.

Білий колір для відкритості

Як знають дизайнери, білі поверхні роблять простір більш відкритим. І це особливо актуально для плитки, якою у ванній кімнаті покривають стіни та підлогу. Щоб підлога не зливалася зі стінами, можна додати до неї маленькі темні вставки. Наприклад, добре спрацьовує комбінування великих білих та маленьких чорних плиток. Це також дозволить краще бачити підлогу, що може бути важливо для людей з погіршеним зором, осіб старшого віку.

Великі розміри

Зазвичай люди думають, що чим меншою є кімната, тим меншими повинні бути й плитки для неї. Однак варто переглянути це правило. Великі плитки можуть змусити мозок думати, що приміщення є більшим, ніж в реальності. Можна поекспериментувати не лише з традиційними прямокутними чи квадратними, а й з шестикутними елементами. Сьогодні можна знайти покриття для стін та підлоги найрізноманітніших форм та розмірів.

Паркетна «ялинка»

Виклавши довгу прямокутну плитку «ялинкою» подібно до паркету, ви можете візуально розширити кімнату та водночас додати їй глибини. Для цього можна використати контраст між білими і темними елементами.

Відображаюча поверхня

В маленькій кімнаті світло має особливо велике значення. Від його використання залежатиме, виглядатиме приміщення великим чи малим. Глянцева блискуча поверхня добре підходить для обмеженого простору. Вона працює подібно дзеркалу, створюючи ілюзію глибини. Однак надмірної дзеркальності плитки варто уникати, аби вона не викликала дискомфорту.

Однакові стіни та підлога

На жаль, невеликі простори можуть досить легко створити відчуття замкнутості. Це може бути неприємно, особливо якщо ви страждаєте від клаустрофобії. Для боротьби з цим явищем можна обкласти стіни та підлогу однаковою плиткою. Це створить відчуття розтягнутості простору. Однак для цього краще не вибирати білосніжне покриття. Інакше ризикуєте зробити ванну кімнату схожою на лікарняне приміщення. Добре підходить для цього сіра, блакитна, світло-коричнева, кремова плитка.

Одна з найголовніших умов вибору плитки для невеликої ванної кімнати – світлі кольори. Розмір плитки не має великого значення, хоча варто утримуватися від дуже маленьких і дуже великих елементів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
5 цікавих ідей використання керамічної плитки у невеликій ванній кімнаті*
04 липень, 2018, 14:37