Луцьким підприємцям допоможуть монтувати кіоски

Луцьким підприємцям допоможуть монтувати кіоски
У Луцьку створили комісію, яка розробить зручну процедуру отримання дозволу на розміщення тимчасових архітектурних форм для торгівлі.

Про це повідомив головний художник міста Ярослав Матвіїв 27 січня під час засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

За словами Матвіїва, різні містобудівні документи не узгоджені між собою, а документації, яка би дозволяла розміщення архітектурних форм для торгівлі, в Луцьку взагалі ще не розробили.

«Одні документи забороняють встановлення торгових форм на зелених територіях, червоних лініях, і все. Інші - дозволяють таке розміщення за певних умов. У жовтні 2011 року Мінрегіонбуд видав постанову про розміщення архітектурних споруд для торговельної діяльності. Але Луцьк ще не розробив такої документації для свого міста», - заявив головний художник міста.

Є проблема з перенесенням торговельних роздрібних кіосків із Привокзальної площі на час її реконструкції, зазначає Матвіїів

«Вже готовий проект з реконструкції Привокзального майдану. Там треба буде переносити 20 кіосків на законній підставі», - додав Ярослав Матвіїв.

Новостворена комісія, пояснює Матвіїв, повинна узгодити всю документацію і створити чітку процедуру отримання дозволу на розміщення торгових архітектурних форм.

Нагадаємо, комісія з питань архітектури та містобудування вирішила підтримати головного архітектора міста Юрія Казмірука та рекомендувати міському голові Миколі Романюку передбачити бюджетні асигнування на розробку містобудівної документації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцьким підприємцям допоможуть монтувати кіоски
27 січень, 2012, 14:27