Обшуки у податковій у Луцьку: причини і деталі. ОФІЦІЙНО

Обшуки у податковій у Луцьку: причини і деталі. ОФІЦІЙНО
Слідчі викрили протиправну схему, у якій брали безпосередню участь співробітники Державної фіскальної служби. Через це і тривають обшуки у територіальному офісі ГУ Державної фіскальної служби у Волинській області.

Про повідомила перший заступник директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко.

Відомо, що співробітники Державної фіскальної служби покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами й отримували за такі «послуги» свій відсоток.

Схема полягає у тому, що підприємство-імпортер завозило в Україну транспортні засоби і після їхнього розмитнення продавало їх кінцевому споживачу. Згодом ці ТЗ перепродавали іншим клієнтам за підробленими документами. Ці фінансові операції були «транзитними», тобто проводилися спеціально з метою подальшого перепродажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектору економіки. У підсумку ці підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту й ухилялися від сплати податків.

За попередніми підрахунками діяльність цієї транзитно-конвертаційної групи за сприяння волинських податківців завдала збитків державі на 190 мільйонів гривень.

Зараз розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 ККУ. Обшуки здійснюються у межах цього кримінального провадження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З тего всего буде пшик.
Відповісти
Цікаво кому наверх ці податківці заносили все ці гроші? Всім тим хабарникам дадуть умовно і схема і надалі буде працювати))
Відповісти
І так працює вся податкова служба в Украіні ,а ви хочете більших зарплат і пенсій .Що митниця ,що податкова ,що суд -це злочиинні організаціі ,всіх гнид ,які там працюють треба перевіряти і садити на нари ,бо чесних одиниці .
Відповісти

Підставляйте свої вушка на локшину свіженьку від дніпровських.
Відповісти
і нічого з того не буде .баба Галя займалася цією справою.)))).А всі решта як робили так і будуть робити .Вони всі там і так з коронами ходять .Позбивали б ім ці корони ,а то ціни не можуть скласти.ХАЙ БОГ ІМ ЗА ВСЕ ВІДДЯЧУЄ.Бо крім Господа Бога нема на кого розраховувати в нашій державі.
Відповісти