Луцького слоника одягли в’язаними клаптиками. ФОТО

Луцького слоника одягли в’язаними клаптиками. ФОТО
Скульптуру слона у ботанічному саду біля Палацу учнівської молоді обв’язали одягом, зшитим з різних кольорових клаптиків.

Акція відбулася 27 квітня.

Цим самим почали реалізовувати проект вуличного в'язання «Yarn bombing у Луцьку». Першим об’єктом організатори вибрали слоника. Його «одягнули» у зшите з багатьох кольорових клаптиків полотно.

Під час обв’язування розважали глядачів танцюристи з «Cannabis dance group». Вони також вгощали всіх печивом домашньої випічки.

На акцію зібралося до 10 дітей, які допомагали обв'язувати слоника.

Як розповіла директор Центру туристичної інформації Олена Семенюк, організатором та ідейним натхненником реалізувати вуличне в’язання в Луцьку є Центр туристичної інформації. До акції долучилися спільнота «Луцьк мама», сестри Спіцини, школи міста та багато волонтерів. Так, тільки у в’язанні задіяні більше 50 осіб.

За словами Семенюк, проект став можливим завдяки тому, що успішно був профінансований спільнокоштом на сайті «Великої ідеї», де зібрали суму більше 3 тисяч гривень. За ці кошти закупили 60 кілометрів ниток.

Організаторка розповіла, що найближчим часом до акції приєднається Луцький національний технічний університет, у якому арку над входом до головного корпусу хочуть стилізувати в’язанням під веселку.


Наступні об’єкти вуличного в’язання в місті – сквер за РАЦСом та сквер «Зоряний» на перетині вулиць Лесі Українки та Сенаторки Левчанівської.

За словами Олени Семенюк, організатори розуміють, що явище вандалізму є досить актуальним, тому не сподіваються на тривалість зробленого. Проте зауважують, що більшість людей поставилися прихильно до ідеї, тому проект став успішним.


Довідка

Вуличне в'язання - явище вуличної культури, що полягає в обв'язуванні елементів міських вулиць. Головною відмінністю від інших видів є використання кольорових ниток та тканин, а не фарби чи крейди.

Вагомою відмінністю від більшості інших видів публічного мистецтва є фактична відсутність експресивності, соціально-політичного чи рекламного характеру, або вандалізму. Здебільшого його метою є прикрашування громадських місць, які, на думку автора, цього потребують. З Вікіпедії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 50
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
просто мегга крута акція, мегга крута ініціатива. організатори - креативні і сучасні люди! Краса
Відповісти
сенсаційна фішка сезона місцевого значення від туристичного центру!
в місті луцьку в глухому закоулку за палацом учнівської молоді який хтось колись невідомо з якого бодуна назвав «ботанічним сАДОМ» відбулася гучна урочиста подія –перевтілення індійського слона у «пйостро яскровистого» перевязаного мамонта тепер наш луцьк став набагато веселішим ніж був з чим ми вас городяни і вітаємо а все остальне що вас тривожить то так і не проблеми по суті головне ось де і як твориться яскраве майбутнє нашого міста із чітко визначеним вектором Давай побольше пєстрістих мамонтов і всєго такого подобного а колись на тому місті стояв постамент пійонера з сурмою то він хоч був символічний до палацу піонерів а тепер та заморська обвязана тварина там до чого стоїть але ж нє то головна тепера прекраса міста
спільнота туристичного центру спустіться з небес на землю бо ви дуже високо і ми вас не доганяємо
Відповісти
А ви щось зробили, чи вмієте тільки тут працювати язиком? Заздрісно? Самі б таке організували?
Олено, молодець! Багато роботи, в кожному клаптику - душа в"язальниці! Гарно, хоча власне шкожа що той слон так далеко від людних місць. Прийдеться туди прогулятись і поглянути на нього в одежині :)
Відповісти
що на рахунок "праці" язиком то цим талантом теж треба вмвіти володіти як і всім наступним не кожному це вдається вдало а що на рахунок олени то відкрила б собі гурток вязання ніхто ж не бороне та яке відношення цей весь абсурд має до туризму де вона працює питання залишається відкритим
Відповісти
комуняки на гіляку
Відповісти
ще не виросли ті гіляки
Відповісти
Молодці організатори і Олена Семенюк зокрема! Іноді наших людей так важко на щось організувати, а тут вдалося. Якщо існує поняття вулична культура, то чому б її не запровадити і в нас? Тим більше, що це гарно. До того ж, згуртовує людей, яким це цікаво.
А клич "пійонєра" - всєгда будь готов! Причому, як виявляється, він стосується навіть того, щоб взяти та й щось підпаскудити.
Відповісти
робити ШО НЕ БУДЬ це рівноціннє тому ШО НЕ РОБИТИ ВЗАГАЛІ НІЧОГО
а твоя використана метафора "підпаскудити" насправді називається вираженням чиєїсь точки зору на яку кожний має своє законне право
отак то воно
Відповісти
Не погано але не для Луцька биля слона збираються малолетки-алкаши якщо та накидка ще там то вона скоро бильш за все згорить , лише дарма купляли нитки и робили цирк для детей!
Відповісти
У вас видно дітей нема, раз не розумієте, що їм потрібен цирк
Відповісти
хаха у нас тепер турцнтр крім того що прикладним мистецтвом в*язання займається то ще й виїздні циркові програми влаштовує))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Відповісти
Це якакась презентація центра очумєлиє ручкі по профілю народної самодіяльності чи що
Відповісти
А ота танцювальна група з конопльою в руках то воообше гарне доповнення до грандіозного дійства)
Відповісти
Тяговий мамонтоверблюд з ерекцією на фейсі получився
Відповісти
Цей факт треба негайно внести в книгу рекордів гінеса,як випадок найсмішнішого вандалізму над пам"ятником тварини
Відповісти
А я пропоную переіменувати міськрадовську кантору турцентру на вя*язальний цех
Відповісти
а чому індійський? яка прив'язка до Луцька, Волині?..хоч би в українську вишиванку напередодні Паски одягнули!оті індійські танці до чого? і справді - слоник в такому місці, що аби до свят ода одежина на ньому протрималася!
Відповісти
Никак не могу понять где произошла эта поразительная на повал призентация в Колках или в Маневичах?
Відповісти
диреторха того центру не знає чим себе зайняти. За що їй гроші платять??? От скільки вона потратила РОБОЧОГО часу на організацію дійства, яке немає жодного відношення до профілю роботи центру турінформації.
Відповісти
Люди, не будьте баранами! Індійська тематика - це до того, що слон - священна тварина в Індії. А якщо глибше копнути, то це символізує те, що ми відкриті до світу і різних його культур. Одним з завдань Центру туристичної інформації та послуг є донести до самих лучан, що так, в нас можна теж робити щось цікаве, так, Луцьк може підтримувати світові тенденції, так, можна це робити спільними зусиллями, ми, Лучани, можемо самі "розкрутити" місто до рівня, коли до нас захочуть їхати туристи. А там де туристи - там гроші, наші ж гроші, відкривай точку і продавай сувеніри(самий простий і банальний приклад).Але ж більшість вміє тільки нити! От люди навчаться долучатися, розуміти, поважати, цінувати, станемо і ми класним містом і класною країною. Зумисне написала слово "класний", маючи на увазі - (високий) клас! А ви своїми коментарями показуєте зовсім протилежне. Тьфу!
За позитивні коментарі велике ДЯКУЄМО!
Долучайтесь до слідуючих заходів акції "Яскравий Луцьк"! Приймаємо і допомогу у в'язанні, і хороші поради і конструктивну критику!

Безпосередня учасниця.
Відповісти
Священна тварина в Індії це КОРОВА!
Соромно таке не знати!
І взагалі до чого в Луцьку на Україні оті будиські традиції Індії? Це ми так свої українські традиції відроджуїмо?Ганьба!
Відповісти
На захист Лактіонової.Як відомо жителі Індії вважають слона ,дійсно свяженною твариною, що символізує мудрість і доречі саме зображення слона є частиною герба цієї країни!!!
Відповісти
бігом побігли туристи в український луцьк споглядати індійського слона! цирк! ви їдете в Польщу, Німеччину чи Швецію відшуковувати там китайську культуру чи культуру народів Майя? проаналізуйте і впорядкуйте свої думки, шановна Ольга! в українське місто треба їхати за українськими традиціями, культурою, ремеслами, стравами!!!!!
Відповісти
краще б вив'язали йому вишиванку чи сплели шаровари- було б доречніше, от тоді і в книгу рекордів! он, в Брюсселі Манекен-піс і того одягають раз в рік в український костюм! а до чого нам Індія?
Відповісти
"в нас можна теж робити щось цікаве, так, Луцьк може підтримувати світові тенденції" - бгггггг :)))))
Відповісти
Спільнота «Луцьк мама», сестри Спіцини, школи міста та багато волонтерів - МОЛОДЦІ!!! Семенючка - займись ділом та своїми прямими обов'язками.
Відповісти
а шо то. цигани-крішнаіти напівголі слона в свою одежу одягли.може завтра ця секта під церквою буде танцювати.
Відповісти
...схоже ви все проспали - до крішнаїтів цей одяг відношення не має, а от танцюють вони скрізь, починаючи з 1991 року) ...а цигани під церквою то вже народна традиція))
Відповісти
А судьи кто?! Мається на увазі, смисл цього заходу. І кому від цього краще? Зріс туристичний потенціал Луцька? Ми тягнемо з Європи все найлегше, найпростіше і найнепотрібніше. Звичайно, для дітей то і непоганий захід. Але, по-перпше, то не надовго, бо наша "культурна" молодь це знищить, по-друге, хто туди піде, який турист схоче дивится на в’язаного слоника. А щодо відкритості, то, найперше, Ольго Лактіонова, хотілося, аби відкритими були до своєї рідної культури. А то до неї все задомі і задом, тільки до світу таким передом, що всі сміються і ніхто не цінує. Тож давайте не показувати свій "великий" розум, обзиваючи інших баранами, коли себе вважаєш слонихою. А от до керівників туристичного центру, то ставте питання про відродження історичної спадщини, реконструкцію історичних подій, що відбувалися в Луцьку, вдосконалення "Ночі в замку", відродження архітектурної спадщини, закликаючи волонтерів, спонсорів відбудовувати те, що занепадає, відшукавувати по архівах цікавинки про Луцьк, залучати сюди ексукрсії, влаштовувати різноманітні фестивалі, свята, тематичні масові забави. А слоник і без вас там попасеться.
Відповісти
погоджуюсь на 100%! підтримую!
Відповісти
то це питання вашої обмеженості. Не коментуйте того, чого вам не осягнути. Займіться своїм ділом - розкидайте гній і садіть картоплю. Від вас більше толку на городі. Люди зробили, а ви аж заслинились, обговорючи це. І хто ви після цього? Написав би щиру правду, та модацію не пройде.
Відповісти
Яка там картопля. Їм важко підняти сідниці від стільця, і в очі нічого нікому вартого не скажуть. Сидять за компом мабуть не чесані, палець об палець не вдарять, зато тут вдосталь споганять настрій людям, які щось роблять. А робилось це не для вашого убогого розуміння, так шо можете не зважати на цю подію, проходьте мимо
Відповісти
ми то своїм ділом займаємося,а от чи своїм ділом займається туристичний центр? питання під великим сумнівом
Відповісти
ото вы тута и срачь устроили.нехило.
А по поводу акции.нормально, даже я причастен к ней, такие дела.
Відповісти
За людину говорять справи її! а те що тут є багато героїв на словах, то це давно відомо. То як Моська та що втікла від Слона))) Погавкає і зариється в свою будку, далі ніфіга нероблячи, і буде їй снитись, що вона навела порядок і поставила усіх на своє місце, а сама вона сидить на троні вся в неземному сяйві!))))

Організатори молодді! Всім респект! А те що він не в вишиванці, то я думаю прийде ще час і буде навіть шаравари у
Відповісти
і буде біля нього лежати величезний кусень САЛА із цибулею і портрет Шевченка)))
Відповісти
Моська у Сапалаевці ... коли її чистили ми шукали .... незнайшли ... знайшли свідків її купання і служіння сходинкою в підході до води
Відповісти
В чом дело? хто посмів спаклюжити мою авторську роботу не поставивши мене до відома та заздалегідь не узгодивши зі мною
це безобразіє Негайно в письмовому вигляді представити весь список організаторів причетних до порушення моїх авторських прав і хто це домалював йому ззаду яйці А взагалі відкрию вам таємницю то мав бути зубр але так як в мене ще залишалося багато глина мною було прийняте рішення доліпити йому ухі і хобат о так то воно
Відповісти
одним словом: Супер!)
Відповісти
Пійонер, Чи що, Шо то було, драпокур, пропозиція, Василько, Где это, ОйНеМогу, лактіоновій, Скульптор зубра, а що має подобатись - НІКИ З ОДНИМ IP.

Лис, охохо, Кекс - з одним IP.

мешкана міста, лучанка - з одним IP.

Висновок: 17 коментарів з ненавистю = всього 3 ІР.
Відповісти
ото дають чувачки! дійсно багато "позитиву".
ви живете у цьому місті, а тих, хто його піднімає, критикуєте.
що, самим слабо??
Відповісти
Це не ненавість це сурова правда
А на одному IP можуть бути декілька осіб,якщо ви не в курсі,
але думка від того не змінюється
А взагалі наше місто страждає на брак людей зі здоровим глуздом,проте дурнів та ПАВЛІКІВ МОРОЗОВИХ у нас вистачає вдосталь))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Відповісти
100%!Причому остання категорія людей під визначенням Павлік Морозов є найгірша
"ненавижу шистЁр но ценю их мелкий труд"!
Відповісти
Организаторы и все причастные молодцы, получилось красиво и оригинально, жаль что долго не продержится.
Відповісти
http://www.youtube.com/watch?v=UZzLfoji72g
Відповісти
Боже,читаю дурнуваті відгуки й очам не вірю: це Луцьк чи Донецьк? Публіка бидліє на очах. Люди хоч щось зробили, щоб неше місто стало гарнішим. Тіштеся. Ні одному конопля ввижається, іншому ерекція не в тому місці. До повного Донецька бракує тільки "пєтухов опущених".Там ця тема одна з головних. Соромно!!!! Це не гумор, це його брак і звичайна тупість.
Відповісти
Молодці!!!!!!!!!!!!!!!Діти ,які відвідують гуртки в Палаці будуть приємно здивовані,люди ,що ходять щодня через Сапалаївку,посміхнуться,люди,що живуть в будинках біля Сапалаївки-посміхнуться!!!!!!!!!!!!!І люди стануть добрішими.У Львові зроблять любу дрібничку і хвалять на всю Україну,підтримують і дрібнички перетворюються в гарні,цікаві проекти.Лучани робіть щось хороше щодня не тільки за закритими дверима своїх квартир.Навіть цей слон це просто супер класна справа,шкода раніше не була в темі ,а то б долучилася з своєю донечкою.Дитмна мала б море емоцій і позитивні спогади на все життя
Відповісти
Аню, це не кінець акції - долучайтеся з донечкою і зробимо кілька центральніших місць яскравими :)
Відповісти
У Пуцьку є ботанічний сад??? Та ну...
Відповісти
Цікаво, а скільки бабла чи ниток,організатори, під шумок собі організували?
Відповісти
Останні новини
Луцького слоника одягли в’язаними клаптиками. ФОТО
27 квітень, 2013, 17:22