У Ковелі вшанували чорнобильців. ВІДЕО

У Ковелі вшанували чорнобильців. ВІДЕО
Серед ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС — 18 службовців самостійної державної пожежної частини №-4 з охорони Ковеля.

Щороку в цей день ковельські пожежні ‒ учасники ліквідації аварії збираються разом, аби зустріти друзів, з ким пліч-о-пліч довелося протистояти смертельній небезпеці, ‒ йдеться в сюжеті ТЦ Ковель.

Командир відділення водіїв СДПЧ-4 Віталій Поліщук потрапив в епіцентр аварії в травні 1986-го. І був серед тих, хто виконував найнебезпечніші та найскладніші завдання в перші тижні ліквідації наслідків вибуху реактора на Чорнобильській АЕС.

Загалом ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС були 18 офіцерів та службовців самостійної державної пожежної частини №-4 по охороні міста Ковеля. Пʼятеро з них вже відійшли у вічність. У тих, хто живий і проживає в Ковелі, є традиція ‒ щороку відвідувати кімнату-музей пожежної справи. Серед експонатів тут на почесному місці фото та документи епохи Чорнобиля.

Щороку 26 квітня ковельчани збираються і біля монумента пам'яті жертвам Чорнобиля в парку Слави сказати добре слово живим ліквідаторам, помолитись за душі померлих. До підніжжя пам'ятника традиційно лягають квіти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Чорнобиль
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі вшанували чорнобильців. ВІДЕО
27 квітень, 2013, 17:32