Ковельські депутати написали лист Президенту

Ковельські депутати написали лист Президенту
Депутати Ковельської міської ради написали звернення до Міністра оборони України, а також Президента та депутата Верховної Ради України Степана Івахіва щодо ситуації, яка склалася навколо житлового військового містечка №25, що в Ковелі на вулиці Кутузова.

Містечко включає в себе п’ять житлових будинків, побудованих у 60-70-х роках, де проживають ковельчани, ‒ пише Про Ковель.

Переважна їх частина – чорнобильці, афганці, пенсіонери, інваліди, ветерани та колишні військовослужбовці, які несли службу в Збройних Силах України. У свій час військову частину розформували, а житловий фонд, що й понині належить Міністерству оборони України, залишили напризволяще.

Місцеві мешканці скаржаться, що протягом останніх 10 років вони власним коштом сяк-так утримували помешкання, оскільки жодної копійки від Міноборони місто не бачило, але на ремонт дахів, теплопостачальної будинкової системи потрібні великі гроші.

Цієї зими стовпчик термометра в оселях цих ковельчани ледве піднімався до +7 градусів. Люди, які справно платять за комунальні послуги, мерзли в квартирах. Обурені жителі йшли на прийом до міського голови, писали у різні інстанції, але питання зрушити з мертвої точки так і не змогли, ‒ йдеться в публікації.

У своєму черговому зверненні до Міноборони депутати міськради висловили готовність прийняти вказані вище будинки у власність територіальної громади міста та забезпечити їх подальше утримання, але з однією вимогою: необхідно близько 8 мільйонів гривень на проведення поточного ремонту житлового фонду та відновлення роботи системи теплопостачання, а таких грошей місто не має.

Єдиний порятунок ‒ виділення коштів із Держбюджету України. Депутати просять нарешті зглянутися над мешканцями військового містечка №25 і виділити гроші на вирішення проблем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельські депутати написали лист Президенту
29 квітень, 2013, 11:52