«Луцьктепло» потопає у боргах

 «Луцьктепло» потопає у боргах
Лучани заборгували державному комунальному підприємству «Луцьктепло» понад 82 мільйони гривень. Серед боржників є навіть ті, хто не сплатив коштів у розмірі приблизно 100 тисяч гривень за послуги підприємства. Відповідно людей попереджають про можливі проблеми функціонування підприємства на осінньо-зимовий період.

Про це розповів тимчасово виконувач повноважень директора підприємства «Луцьктепло» Іван Скорупський під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою житлово–комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Директор каже, що динаміка оплати за послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання – приблизно стабільна, у межах 80-85%, але зважаючи на велику заборгованість підприємство не може функціонувати повноцінно і рентабельно.

Іван Скорупський розповів, що найбільш дієвими методами боротьби зі злісними неплатниками є судові рішення.

«Часом ми навіть опломбовували і відрізали воду, «глушили» труби, аби використання ресурсів було неможливим», – заявляє в.о. директора підприємства.

ДКП «Луцьктепло» просить Луцьку міську раду про виділення коштів із місцевого бюджету для забезпечення належного функціонування системи централізованого теплопостачання, підготовки теплового господарства міста до опалювального сезону, виплати заробітної плати працівникам підприємства та сплати обов'язкових платежів, а саме на придбання одиниці багатофункціональної землерийної техніки, виконання умов мирової угоди між ДКП «Луцьктепло» та ТОВ «Тепелен», виконання умов мирової угоди з АТ «Волиньгаз», реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ ДК «Газ Україна», орендну плату за котельню на вул. Карбишева, 2, заробітну плату за травень і червень 2019 року, а також ЄСВ за червень, розрахункові при звільненні працівників, в т.ч. податки та ЄСВ, погашення заборгованості за розподіл електроенергії перед Луцькою міською філією ПрАТ «Волиньобленерго».

З метою стабілізації ситуації на КП «Луцьктепло» прийняли рішення скоротити штат. Зазначають, що 50-ти звільненим працівникам досі не виплатили розрахункові на суму у понад 4 мільйони гривень. За червень боргують ще 6,5 мільйонів.

Іван Скорупський каже, що підприємство не зможе повноцінно виконувати свої функції на осінньо-зимовий період у випадку, якщо можновладці не допоможуть фінансово впоратися із ситуацією.

«Влітку працюємо собі у збиток», – констатує директор.

«Минулоріч дотація була набагато меншою, а цього року до опалювального сезону ми підійшли майже з нульовими рахунками у зв'язку з тим, що цього року сезон розпочався пізніше чи не на місяць, відповідно і закінчився раніше», – каже Іван Скорупський

До слова, місце директора комунального підприємства – досі вакантне, але конкурс на посаду незабаром запустять. Тимчасово виконуючий повноваження розповів, що також братиме участь.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А той "виконувач повноважень" взагалі потягне ту роботу, куди лізе???????????? планує брати участь??? ну-ну
Відповісти
Так назвіть прізвища тих недолугих керівників "Луцьктепло', які своїм управлінням довели до ручки таке підприємство ! То Киричук з Дубняком, то Малютіна - нехай лучани знають своїх героїв !
Відповісти
А що підприємство електротранспорту викупило нафтогаз? Що за міфічний борг?
Відповісти
Де 250 ІТП за кошти ЄБРР???????Хто відповість????Хто приймає рішення?Де недовлада?Чому мовчать злодії і шахраї?І мовчите ,Ви -лучани.Чому???Перспектив-нуль.Позитивних рішень-нуль.Борги ростуть.Банкрутство ДКП вже в процесі.Що далі????Чекайте.....
Відповісти
О,забули,забули,прийде феодал з женевських озер і все "порішає".ГОСПОДИ!!!Дай розуму цим жителям такої прекрасної землі!!!Амінь.Хоча в них замість HOMO-телевізор....
Відповісти