Депутати не забрали у Токарського скандальну ділянку біля «Варшавки»

Депутати не забрали у Токарського скандальну ділянку біля «Варшавки»
Депутати Луцької міської ради вирішили не забирати землю під «Варшавським ринком» Луцька між вулицями Кравчука і Карпенка-Карого, яку зараз орендує приватна фірма «Скорпіон-сервіс».

Так було вирішено 29 квітня під час другого пленарного засідання 40-ої сесії Луцької міської ради.

Проект рішення вніс на розгляд депутат міськради, колишній міський голова Богдан Шиба («Фронт Змін»).

Шиба пропонував міській раді скасувати низку рішень виконкому, два з яких були прийняті у 2000 році, а ще два – у 2001-му. Також, як пояснив депутат, у його проекті пропонувалося скасувати дію одного неправомірного документу, який називається «розпорядження міської ради».

Загалом мова йшла про документи, якими міська рада надала ПФ «Скорпіон-сервіс» право орендувати землю під торговим рядом.

«Всім відомо, що конфлікт між підприємцями і фірмою «Скорпіон-сервіс» триває від листопада 2007 року, вже шостий рік. І затягують цей конфлікт у тісніший зашморг», – зауважив Богдан Шиба.

Підприємці доводять, що право орендувати цю земельну ділянку мають саме вони, а не фірма «Скорпіон-сервіс», якою володіє луцький бізнесмен Василь Токарський. Саме на їхню сторону став Богдан Шиба.

Підтримав колишнього луцького мера і депутат Сергій Григоренко («ВО «Батьківщина»).

«У даному конфлікті треба стати на бік підприємців, на яких фірма прямими і непрямими шляхами тисне. Фракція буде голосувати за. Закликаю колег з інших фракцій підтримати проект рішення», – сказав Григоренко.

Проект рішення Богдана Шиби викликав невдоволення у Антона Сосновського (група «Патріоти Волині»). На його думку, якщо таке рішення прийняти, то міський бюджет втратить чимало грошей, адже «Скорпіон-сервіс» впродовж 13 років сплачує за оренду ділянки у казну міста.

У підсумку, після емоційного обговорення питання, депутати таки не забрали у фірми «Скорпіон-сервіс» скандальну земельну ділянку. За проголосувало 22 депутатів, шестеро утрималося, троє взагалі не голосували. І хоча Шиба попросив повторного голосування, депутати його не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати не забрали у Токарського скандальну ділянку біля «Варшавки»
29 квітень, 2013, 16:21