Міжкімнатні двері: обираємо матеріал*

Міжкімнатні двері: обираємо матеріал*
Сьогодні на ринку будівельних матеріалів споживачу пропонують не просто широкий, а величезний вибір різновидів міжкімнатних дверей, виготовлених з різних матеріалів. Задавалось би, добре, але обрати стає надзвичайно складно. Щоб визначитись і замовити найкращі для власних потреб міжкімнатні двері краще проконсультуватись з продавцем чи спеціалістом, який добре орієнтується в цьому сегменті, наприклад, тут https://market-dveri.ua/ru/dveri-v-lvove-c98/. Також, сподіваємось, вам будуть корисними деякі поради з цього матеріалу.

Обираємо породу деревини


З давніх-давен майстри використовували дерево для створення дверей, і сьогодні саме дерев’яні двері вважаються найкращим варіантом, не дивлячись на великий асортимент матеріалів. Кожна порода деревини володіє власними характеристиками, має свій неповторний малюнок та відтінок.

Сосна

Переваги міжкімнатних дверей з масиву сосни в першу чергу - це відносна дешевизна. Серед багатьох порід, саме сосна має найбільш приємну вартість. Також, сосна в якості матеріалу для створення дверей підійде тим, кому важлива невелика вага. У порівнянні, наприклад, з дубом, сосна важить набагато менше, а отже соснові двері можна монтувати навіть на нестійкі перегородки. Ще одним вагомим плюсом сосни – здатність породи, завдяки смолам, проявляти стійкість до волого проникнення, на відміну від інших порід. Це також забезпечує породі стійкість до перепадів температур.
Щоб надати дверям більш благородного та дорогого вигляду, виробники часто використовують дубовий шпон. Покриття шпоном твердих порід деревини використовують у виробництві дверей із сосни також і тому, що основний матеріал має доволі м’яку структуру. Деревина не є твердою, і дещо пухка. Тому покриття соснових дверей шпоном більш твердих порід є поширеною практикою.

Дуб

Дуб – тверда порода деревини, що слугуватиме вам не одне десятиліття. Зовнішня структура масиву є дуже привабливою, породу не просто так нарекли благородною. Основні характеристики дверей із масиву дуба: міцність, довговічність, хороша шумоізоляція, красива структура. Недоліками можна вважати велику вагу, деякі труднощі в обробці та немалу ціну. Варто зазначити, що перепади вологості та зміна температурних режимів на породу впливає в дуже малій мірі.
У виробництві міжкімнатних дверей майстри використовують також горіх, вишню, яблуню, вільху, клен. Ці породи відрізняються малюнком структури деревини, вони менш тверді, ніж дуб, але міцніші за найпоширенішу сосну та ялицю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.