Супрун радить українцям відмовитися від варення та консервації

Супрун радить українцям відмовитися від варення та консервації
Уляна Супрун порекомендувала українцям не переводити свіжі фрукти на варення і запропонувала інші, альтернативні способи збереження на зиму.

Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Що не так з варенням? Класичне варення містить майже 50% цукру, на додачу до цукрів, присутніх в ягодах чи фруктах. Навіть якщо готувати варення, в якому 15% цукру, це забагато, бо 100 грамів варення (а це на вигляд зовсім трохи) — половина оптимальної денної норми цукру. Також, що триваліша термічна обробка, то менше вітамінів лишається в їжі. Фрукти не варто варити понад 20 хвилин. Альтернатива - заморозка, сушка, приготування пастил", - написала Супрун.

Вона дала поради щодо того, як правильно заморозити фрукти, аби у них збереглися всі вітаміни.

"Ягоди та фрукти перед заморозкою треба помити, можливо, перемолоти блендером і прогріти до 60-90 градусів на 1 хвилину. Це стане на заваді руйнації вітамінів ферментами і якнайкраще збереже смак. Особливо це доречно для заморожування персиків, слив, шовковиці та абрикосів. У морозилці має бути достатньо низька температура, щоб фрукти швидко заморожувалися — не нижче -10. Якщо ви хочете зберегти ягоди цілими і проти прогрівання, то розкладіть їх на деко і швидко заморозьте, а потім компактно запакуйте. Зберігати можна в скляних банках, контейнерах для їжі, використаній тарі з-під молочних продуктів чи пакетах. Заморожування зберігає майже три чверті біоактивних сполук ягід", - зазначила Супрун.

Також вона розповіла, яка обробка підходить для різних фруктів. Зокрема, вона порадила яблука, груші, морелі, сливи, малину, чорниці, вишні без кісточок, смородину – сушити в електричній духовці або сушці. Зберігати потрібно в мішечках з натуральної тканини, скляних банках або контейнерах. З яблук, груш, абрикосів, айви, малини, ожини, смородини і вишні можна робити пастилу.

Вона зазначила, що соління та консервування, що містять значну кількість солі, аспірину, олії та оцту, також шкодить здоров'ю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пані бендерці, що у нас люблять вимикати світло...
Відповісти
Останні новини
Супрун радить українцям відмовитися від варення та консервації
25 липень, 2019, 20:18