Як запобігти протіканням з пакетів для сміття?*

Як запобігти протіканням з пакетів для сміття?*
Сміттєвий пакет, який лишив після себе калюжу з поганим запахом, - це явище важко назвати приємним. Однак цю проблему можна вирішити. Найкращий спосіб – профілактика. Для початку необхідно придбати купити сміттєві пакети недорого. Міцність – запорука захисту від неприємних сюрпризів. Але це ще не все. Нижче наведені деякі корисні поради для боротьби з протіканнями.

Газети

Вистеліть дно сміттєвого відра кількома шарами газети, а зверху розмістіть пакет. Навіть якщо він і порветься, папір поглинатиме вологу. В такому випадку достатньо замінити газету, викинувши брудний папір. Це дозволить не відмивати відро та не страждати від розповсюдження специфічного запаху.

Вистилати можна не лише відро, а й сам пакет. Газета не затримає великої кількості рідини, та для захисту від помірних протікань вона підходить дуже добре. У якості заміни паперу підходить і тирса. Її використовують для котячих туалетів саме завдяки властивості добре поглинати вологу та запахи. Однак виймати тирсу з відра складніше, ніж великі шматки паперу.

На вулицю з відром

Переживаєте через ймовірність протікання? Тоді не виймайте пакет з відра, перш ніж покинете приміщення. Мішок повинен буде витримати вагу сміття лише кілька секунд, доки ви переміщуєте його з відра до контейнера. Нічого не виллється на підлогу в кухні чи на килим у коридорі.

Це не надто зручно, якщо ви не бажаєте повертатися додому. Але зате рідина точно не потрапить на підлогу.

Подвійний мішок

Ви придбали тонкі пакети, які погано витримують вагу сміття і часто рвуться? Тоді використовуйте одразу два пакети. Але в подальшому краще просто купувати міцніші вироби. Вони будуть трохи дорожчі, зате їх не потрібно використовувати в подвійній кількості.
Подвійний мішок – вдала альтернатива попередньому методу, якщо повертатися додому з порожнім відром ви не бажаєте.

Сортування сміття

Рідини потрібно виливати в кухонну раковину, в не у сміттєвий пакет. Чим сухішими будуть відходи, тим простіше буде їх збирати, навіть якщо мішок порветься. Якщо в пляшці лишився сік, вилийте його, перш ніж викидати тару.

Не варто класти у мішок будь-які тверді, гострі предмети. Вони легко пошкоджують тонкий поліетилен. Наприклад, пакет з молока бажано зім’яти. Це також дозволить заощадити місце в пакеті та використовувати його більш економно. Те ж саме стосується іншої упаковки для рідких продуктів.

Також слідкуйте над тим, щоб мішок не був напханий надміру. Краще хай в ньому лишається трохи вільного місця, ніж він тріскатиметься по швах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.