Як змонтувати кондиціонер самому*

Як змонтувати кондиціонер самому*
Встановлення кондиціонера у Львові, хоча і складна справа, все ж може виконуватись самостійно. Як це зробити? Корисні поради, підтверджені на практиці спеціалістами.

При придбанні кліматичної техніки споживач стоїть перед вибором: замовляти його монтаж фахівцям, чи виконувати установку власними руками. Другий варіант має право на життя, але вимагає найсерйознішого ставлення.

• По-перше, варто знати: висока якість монтажу – то запорука майбутнього ефективного функціонування кондиціонера.

• По-друге, необхідна повна інформація про правильну установку такого складного обладнання.

• По-третє, важлива правильність вибору кліматичної установки для конкретних умов експлуатації.

• По-четверте, без повного переліку інструментарію просто не обійтись, бо монтажні роботи не належать до простих операцій.

• По-п’яте, всі роботи мають здійснюватися в певній послідовності, про яку поговоримо далі.

Етапи монтажних робіт при встановленні кондиціонера

Встановлення кондиціонера у Львові здійснюється з дотриманням рекомендацій у встановленій послідовності:

1. Обрання місця, де буде знаходитись кондиціонер. Воно необхідне для внутрішнього і зовнішнього модулів. Перший монтують на будь-якій стіні, мінімум на 10 см від стелі. На відстані 2 м попереду не повинні бути предмети, що негативно впливатимуть на його роботу. Зовнішній блок розташовується на 20-сантиметровій відстані від стіни.

2. Свердління отворів для з’єднання між собою блоків за допомогою спеціальних трубок, тобто фреонової магістралі, дренажу та електродроту для живлення обладнання.

3. Безпосереднє встановлення самих блоків. Воно виконується згідно з нормативними документами. Спочатку надійно кріпиться зовнішній блок на кронштейнах. Підключаються всі комунікації. Після цього монтується вже внутрішній блок з під’єднанням трубок та дроту.

4. Вакуумування всієї системи. Знадобиться вакуумний насос, яким вона буде звільнена від повітря та надлишків вологи. Варто потурбуватися про відсутність витоку фреону. Заправка кондиціонера має відповідати нормативним вимогам, бо від неї залежить ефективність роботи кондиціонера.

5. Підключення електричної проводки, якій треба гарантувати захист від перевантажень та інших неполадок.

6. Запускання кліматичного обладнання виконується після завершення всіх етапів монтажу. Спочатку робиться пробний запуск, в ході котрого перевіряється функціонування всього агрегату та його окремих вузлів.

Встановлення кондиціонера у Львові власними руками можливе, однак спеціалісти схильні до того, щоб користувачі не вдавалися до подібних сумнівних затій. Є прекрасні компанії, є спеціалісти з досвідом і необхідним інструментом. За досить демократичними цінами вони швидко і якісно виконають монтаж кондиціонера і дадуть гарантію на свої роботи. В разі якихось проблем вони будуть поруч і усунуть їх. Коли ж споживач монтує кондиціонер самостійно, все це лягає на його плечі, вимагаючи додаткових затрат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.