На Волині хочуть відкрити астрономічну обсерваторію. ВІДЕО

На Волині хочуть відкрити астрономічну обсерваторію. ВІДЕО
Волинянин Олександр Дейна планує облаштувати в селі Завітне астрономічну обсерваторію.

Він член Астрономічного Всеукраїнського клубу «Астрополіс», учасник усіх всесоюзних та всеукраїнських астрономічних конференцій з 1970 року, кандидат технічних наук, автор трьох винаходів, науковий співробітник Інституту Магнетизму НАН України, - пише Ківерці. Неформатний сайт міста.

Також чоловік майструє телескопи, а серед його мрій - відкрити астрономічну обсерваторію. Цей задум не полишав і не давав спокою впродовж двадцяти років та лише зараз склалися умови для його реалізації.

Отож, потрібен хороший телескоп та відповідне приміщення з оглядовою баштою.



Оскільки ініціатор просто «горить» цим проектом, то доволі пристойного класу телескоп, до того ж, зроблений власними руками, він вже привіз з Києва у Завітне, і планує передати його сільській громаді. Та, що найцікавіше, Олександр Дейна ще й самотужки взявся фінансувати спорудження невеликої спецспоруди.

Оскільки витрати на будівництво чималі, ініціатор звертається до усіх з проханням про допомогу у спорудженні конструкції майбутньої обсерваторії.

Хто зацікавився та хоче допомогти – звертайтесь безпосередньо до Олександра Дейни за номером 098-214-40-00 та його сподвижника ківерчанина Олександра Новосада (050-682-84-53).

Номер картки для фінансової допомоги проекту – 6762 4682 0863 8878.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже давно знаю Олександра Андрiйовича. Прекрасна творча людина! Бажаю йому, щоб мрiя побудувати обсерваторiю швидше здiйснилася!!!
Відповісти
обсерваторія потрібна, а то одні лиш версалі і опери((
Відповісти
і церкви
Відповісти
... і дурнів.
Відповісти
В тебе якесь загострення перед Святами, чи що? Можливо пора завязувати з алкоголем і наркотиками? Дай нормальним людям спокій.
Відповісти
Останні новини
На Волині хочуть відкрити астрономічну обсерваторію. ВІДЕО
04 травень, 2013, 15:59