Чому напівгерметичні компресори є ідеальним рішенням для холодильного обладнання?*

Чому напівгерметичні компресори є ідеальним рішенням для холодильного обладнання?*
Працюючи за таким же принципом, що й автомобільний двигун, напівгерметичні компресори забезпечують ряд переваг при використанні в системах охолодження. Вперше напівгерметичний компресор був представлений ще у 1940-х роках. Далі його конструкція майже не змінювалася. Він лише невпинно вдосконалювався завдяки впровадженню нових матеріалів. Цей пристрій зарекомендував себе як визнаний стандарт у галузі систем охолодження. І для цього є цілком вагомі причини.

Особливості конструкції

Сьогодні за конструктивними особливостями усі компресори умовно діляться на такі категорії:

• Герметичний. Агрегат повністю закриті у зовнішньому корпусі. Формується замкнена система, в яку не може проникнути нічого і ніхто. Корпус не розрахований на відкривання для ремонтних робіт.

• Відкритий. Такий агрегат передбачає окреме розташування компресора й двигуна, які не захищені одним герметичним корпусом.

• Напівгерметичний. Саме цей тип агрегатів вдало поєднує позитивні сторони обох попередніх варіантів. Корпус компресора разом з двигуном герметично закритий під час роботи. Але конструкція підібрана таким чином, щоб при необхідності проведення планового обслуговування чи ремонту кожух можна було швидко відкрити.

Ключові переваги

З позитивних особливостей напівгерметичних компресорів варто виділити в першу чергу наступні:

• Захист агрегату від вологи, пилу, сміття, повітря. Завдяки цьому мастило довше лишається чистим, рухомі деталі зношуються повільніше, термін експлуатації компресору в цілому збільшується.

• Зниження експлуатаційних витрат завдяки надійності та зниженню ризику поломок. Економія інколи пов’язана з підвищеним рівнем шуму та вібрації (в порівнянні з відкритими агрегатами).

• Просте обслуговування. Чистка, діагностика ремонт є значно простішими (а відповідно, й економнішими) в порівнянні з повністю герметичними системами. Останні потребують повної заміни у разі виникнення серйозної поломки.

• Збільшене максимальне навантаження в порівнянні з герметичними компресорами.

• Скорочення тривалості простою обладнання через несправності.

В цілому напівгерметичні агрегати є потужнішими, надійнішими та довговічнішими в порівнянні з системами інших типів. В поєднанні з економічністю це робить їх затребуваними для холодильних установок, які використовуються на різних об’єктах. Хоча будь-яке обладнання з часом зношується, набагато вигідніше ремонтувати та відновлювати його, ніж повністю замінювати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: компресор
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому напівгерметичні компресори є ідеальним рішенням для холодильного обладнання?*
05 серпень, 2018, 09:53