Особливості ритуального перевезення повітряним транспортом*

Особливості ритуального перевезення повітряним транспортом*
При міжнародному перевезенні покійників літаком потрібно дотримуватися певних правил. Враховувати їх самостійно не завжди вдається, тож бажано звертатися за допомогою до посередників. Єдина ритуально-похоронна служба України надає вам можливість знайти компанію, яка займається транспортуванням тіл як в межах країни, так і з-за кордону. Докладнішу інформацію можна отримати на сайті https://pohorony.com.ua/ritualnue-yslygi. База ритуальних компаній, які співпрацюють з сервісом, постійно розширюється. Нижче наведено деякі особливості перевезення останків повітряним транспортом.

Некремовані останки

При відправленні надайте довідку від лікаря чи медичного працівника з дозволом на перевезення. Це передбачено місцевими та міжнародними правилами. Якщо трупи доставляються в дослідницьких цілях, дозвіл може не знадобитися. Потрібно зв’язатися з консульством у країні відправлення, а також з посадовими особами в країні прибуття транспорту, щоб отримати повну інформацію.

Мінімальні вимоги:

• Зафіксуйте останки в труні чи альтернативному контейнері (зазвичай їх виготовляють з цинку), щоб запобігти зміщенню тіла під час транспортування. Також це дозволяє уникнути виходу неприємних запахів.

• Труна повинна знаходитися в зовнішньому контейнері з дерева, ДСП, гофрокартону, пластика. Матеріал повинен бути водовідштовхуючим. Контейнер оснащений як мінімум шістьма ручками, має внутрішню набивку для захисту труни від механічних пошкоджень.

• Завжди використовуйте нові контейнери. Вони повинні бути промарковані інформацією з ПІБ покійного, номером накладної й пунктом призначення.

• При використанні сухого льоду пам’ятайте, що на нього поширюються правила перевезень небезпечних вантажів.



Кремовані останки

Для транспортування праху в урні не обов’язково потрібен спеціальний дозвіл. Бажано уточнювати це в країні відправлення та прибуття літака.

Мінімальні вимоги:

• Урна чи інший контейнер з прахом повинна бути закрита поліуретановим пакетом з товщиною стінок 5 мм. Урна в пакеті поміщається в зовнішній контейнер зі щільного картону.

• Рекомендується використовувати урну чи інший контейнер з металу.

• На зовнішньому контейнері має бути вказане місце призначення, ПІБ покійного та номер накладної.

Через правила безпеки заборонено вкладати у контейнер з останками будь-які особисті речі. Їх необхідно відправляти окремо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості ритуального перевезення повітряним транспортом*
05 серпень, 2018, 11:04