Допоміжні пристосування для літніх людей і людей з обмеженими фізичними можливостями, без яких важко уявити життя*

Допоміжні пристосування для літніх людей і людей з обмеженими фізичними можливостями, без яких важко уявити життя*
У наш час існує чимало "девайсів" розроблених і зроблених спеціально для літніх людей та інвалідів. Їх основне завдання полягає в полегшенні самостійного пересування і спрощення догляду за ними рідною або медичним працівникам.

Можна присвятити не одну годину перерахуванню всіх існуючих видів і підвидів технічних засобів реабілітації, які щодня виробляються компаніями і використовуються людьми, тимчасово або назавжди втратили можливість пересуватися без сторонньої допомоги.

Однак існує кілька базових пристосувань, від яких згодом і були створені похідні інструменти, за допомогою:

1. Інвалідні колісні крісла (з механічним приводом або електричні, зі звичайними камерними колесами або безкамерні, універсальні, прогулянкові, активні, колісні крісла створені для заняття різними видами спорту).

2. Ходунки (похідні від них фіксовані, складні, крокуючі ходунки, ходунки з двома або чотирма колесами, роллатори).

3. Палиці (з однією опорою, на трьох або чотирьох ніжках, з фіксацією в долоні або ліктьовим фіксатором, зі звичайною гумовою опорою або доповнені антискользящим механізмом).

4. Милиці (з фіксацією під пахвою або на лікті, одностоєчні або двостоякові, виготовлені з різних стійких до корозії і температур матеріалів і т.д.);



Милиці як універсальне допоміжний засіб для пересування в приміщенні і за його межами

Інваліди та люди похилого віку у зв'язку з особливими обставинами повинні завжди розраховувати на сторонню допомогу в здійсненні на перший погляд простих побутових речей. Тільки користуючись додатковою опорою вони можуть більш впевнено пересуватися і здійснювати самообслуговування.

Важко уявити більш універсальний засіб пересування ніж милиці для інвалідів http://fmf.com.ua/ru/mylytsi. Вони наділені зручною формою, оптимальними розмірами і вагою.

Для виробництва милиць для інвалідів використовують кілька можливих матеріалів:

• дерево, переважно твердих порід, яке покривають спеціальним лаком для запобігання можливості травмування в процесі використання. Також дерево просочують розчинами, які збільшують його стійкість до впливу факторів зовнішнього середовища (вологості, води, сонячних променів, високих або низьких температур);

• метал, зазвичай сталь або алюміній, які зовні покривають порошковим напиленням, що захищає їх від виникнення корозії, подряпин, слідів незначних механічних пошкоджень.

Як правильно вибрати пристосування для додаткової опори

Перш за все потрібно визначити і згрупувати той перелік технічних характеристик, які потрібні потенційному користувачеві. З'ясувати основні та другорядні або необов'язкові параметри, якими повинна володіти додаткова опора.

Виходячи зі специфіки травми, ділянок проведення операції або індивідуальних особливостей організму людини варто вибрати між двома видами: пахвовій і підлокітною.



Людям, у яких слабкі кисті, немає достатньої сили в руках, присутні травми ліктя варто зупинити свій вибір на пахвовій варіанті. Такий вид милиць для інвалідів більш стійкий на плоских, часто слизьких, поверхнях. Вони також краще підійдуть для людей з високим ростом, для пацієнтів з травмами нижніх кінцівок і тих, хто потребує постійної тривалої підтримки. Типові пахвові опори складаються з двох, а часом лише однієї, планки. З'єднуються вони між собою в одну суцільну ніжку внизу, біля основи вироби. Вони доповнені ергономічною рукояткою, яку користувач під час пересування охоплює долонею, і зручним валиком.

Підлокітною милиці для інвалідів зручніше і практичніше. Однак, як правило, їх використовують виключно в період реабілітації і з метою прискорити процес відновлення після травм і перенесених оперативних втручань. Лікарі нерідко вказують на необхідність використання спочатку звичайних пахвових, а потім вже підлокітною допоміжних пристосувань.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Допоміжні пристосування для літніх людей і людей з обмеженими фізичними можливостями, без яких важко уявити життя*
06 серпень, 2018, 15:29